Kosor: Ja cu potpisati pristupni ugovor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez obzira kada ce se potpisivati pristupni ugovor s EU, potpisat cu ga ja, rekla je predsjednica HDZ-a i hrvatske vlade Jadranka Kosor na proširenoj sjednici Središnjega odbora HDZ-a na zagrebackom Velesajmu. Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor clanstvu je obecala pobjedu na predstojecim parlamentarnim izborima, istaknuvši kako bez stabilnoga i jakog HDZ-a nema stabilne Hrvatske.

Na proširenoj sjednici Središnjeg odbora stranke nazocilo je više od 700 clanova, a u stranacko clanstvo primljeno je i deset novih ljudi. Predsjednica stranke iskaznice je urucila, medu ostalima, ministru obrane Davoru Božinovicu, državnim tajnicima Ivani Mrkonjic i Andreju Plenkovicu te glavnom državnom inspektoru Robertu Marktu.

Kosor je u pedesetminutnom govoru naglasila i da HDZ, u godini kada ce Hrvatska završiti pregovore s EU, kada obilježava 22 godine postojanja i 20. obljetnicu neovisnosti, mora širom otvoriti vrata mladima i dati im istinsku šansu.

Predsjednik Republike Ivo Josipovic ocijenio je danas kako je u kontekstu zatvaranja poglavlja i završetka pregovora Hrvatske s Europskom unijom nevažno tko ce na kraju potpisati pristupni ugovor, kometirajuci današnju izjavu premijerke Jadranke Kosor da ce taj ugovor potpisati ona.

Vec sam rekao kako bih volio da predsjednica Vlade RH što prije potpiše taj pristupni ugovor, rekao je Josipovic novinarima u Uredu predsjednika, zamoljen za komentar te premijerkine izjave s današnjega HDZ-ova skupa.

Odgovarajuci na novinarska pitanja u sklopu tradicionalne »kave s gradanima«, rekao je kako smatra da potpisivanje ugovora s EU nije moguce zloupotrijebiti u predizborne svrhe, te ponovio svoje stajalište kako parlamentarne izbore treba jasno odvojiti od referenduma o pristupanju EU. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter