Kosor i Šeks više nisu potpredsjednici Sabora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjedništvo HDZ-a na sinocnjoj je sjednici donijelo odluku o smjeni potpredsjednika Hrvatskog sabora Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, a umjesto njih predloženi su Tomislav Culjak i akademik Željko Reiner.

„Odluka je bila jednoglasna uz dva suzdržana glasa da se ide na promjenu i 'refresh' na mjestima potpredsjednika Sabora, a Klubu zastupnika HDZ-a sutra ce biti predloženi Tomislav Culjak i akademik Željko Reiner, izjavio je novinarima, nakon sjednice Predsjedništva, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Upitan o tome koji su glavni argumenti koji su presudili za to da Kosor i Šeks trebaju otici, odgovorio je da je „tu bilo pitanje i izbornoga poraza i cinjenice da se nije ponudila ostavka kao neki moralni cin. Dugo se raspravljalo, stavljalo se na stol sve ono što je bilo dobro u radu i sve ono što nije bilo dobro, medutim pošto stranka ulazi u novi zamah, a konsolidacija stranke je evidentna, potrebno je na nekim mjestima napraviti osvježenja".

Napomenuo je i da ce se voditi racuna da se bivšu predsjednicu stranke i Vladimira Šeksa koji je, kako je kazao, u temeljima stranke, na niti jedan nacin ne obezvrijedi i ponizi.

Bit ce im ponudena neka druga rješenja, u smislu vodenja nekih odbora i statusno nece biti degradirani, kaže Karamarko.

Dodaje da se ne boji da ce izgubiti dio onih zastupnika koji su bili skloni Jadranki Kosor i Vladimiru Šeksu, naglasivši kako je u tijeku konsolidacija stranke, a pohvalio se i kako je u Osijeku zadnjih dana u HDZ ušlo 80 novih clanova.

Upitan o ponašanju clanica HDZ-a koje su na utakmici Hrvatska-Irska u Poljskoj bile medu navijacima u toplesu Karamarko je odgovorio: „Ja sam toliko oduševljen igrom naše reprezentacije da me nicija više igra ne može impresionirati na tom stadionu! (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter