Kosor i Putin o gospodarskim preprekama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i ruski premijer Vladimir Putin suglasili su se u subotu u Moskvi da su gospodarski odnosi Hrvatske i Rusije u usponu, ali da ima i problema.

"Drago mi je još jednom da vas vidim pa imamo mogucnost razgovarati o problemima o kojima smo razgovarali tijekom vašeg prethodnog posjeta u ožujku", rekao je Putin na sastanku s Kosor u blizini Moskve.

Realizacija energetskih projekata DružbAdria i Južni tok te prepreke na koje ruski investitori nailaze u Hrvatskoj pitanja su koja su otvorena tijekom ožujskog posjeta, a ruski dužnosnici osobito ustraju na uklanjanju administrativnih zapreka za ulagace.

Kosor je izjavila da ce zakon o potvrdi sporazuma o Južnom toku biti ovih dana ratificiran u Hrvatskom saboru te da bi Plinacro i Gazprom do kraja godine mogli završiti studiju isplativosti tog projekta kojim bi se ruski plin dopremao u Hrvatsku.

Vezano za DružbAdriju nastavljaju se razgovori, rekla je Kosor, no nije željela iznositi pojedinosti. "Mislim da smo se oko toga dogovorili buduci da iz resornog ministarstva dolaze informacije da su uklonjene sve ekološke prepreke", rekla je.

Dodala je da je s Putinom "vrlo pozitivno i vrlo nacelno razgovarala o toj mogucnosti, odnosno o tome što konacni dogovor kojoj državi pruža".


Podijeli: Facebook Twiter