Kosor i Popijac u Uljaniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, u društvu ministra gospodarstva ?ure Popijaca, danas je posjetila Uljanik.

Odgovarajuci na upit novinara zašto je posjetila pulsko brodogradilište prvog radnog dana u novoj godini premijerka je rekla da je odlucila na ovaj nacin dati podršku tvrtki koja uspješno posluje i koja je 2010. zakljucila s 41 milijun kuna neto dobiti.

- Vjerujem da ce se taj trend nastaviti i u ovoj godini. Prije svega želim da u znaku dobrih poslovnih rezultata bude 2011. godina i ne samo za Uljanik koji to zaista zaslužuje zbog svojih rezultata. To je prvo brodogradilište u Hrvatskoj koje je Europska komisija ocijenila kao brodogradilište koje nije u poteškocama to je velika stvar i to otvara jednu novu stranicu u životu Uljanika, rekla je premijerka te je podsjetila da je ovdje bila i na pocetku svoga mandata u kolovozu 2009.

Otkrivajuci što je radila sa celništvom Uljanika sat i pol vremena koliko je trajao njihov sastanak zatvoren za javnost rekla je da je cula puno dobrih podataka o tome što se radi, kako se radi i kako se ugovaraju novi brodovi. Dodala je kako je Uljanik na badnjak ugovorio gradnju još jednog broda.

Anton Brajkovic
, predsjednik Uprave Uljanika, je clanovima Vlade otkrio da su nakon ugovaranja petog jaružara, i prvog iz serije hopper dredgera, ugovorili i šesti jednakih karakteristika za istog narucitelja, Jan De Nul grupu iz Belgije.


Podijeli: Facebook Twiter