Kosor: HSLS u Hrvatskoj želi treću, liberalnu opciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor izjavio je da bi u HSLS-u željeli da se za izbore za Europski parlament 2014. godine formira u Hrvatskoj treća opcija, opcija liberalnih stranaka.

- Željeli bismo da se za EU-izbore formira treća opcija liberalnih stranaka, koja bi mogla pokazati da u Hrvatskoj postoji i treći put, osim SDP-a i HDZ-a, rekao je Kosor za Hinu tijekom dvodnevnog skupa HSLS-a u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici.

Dodao je da će to ovisiti i o drugim akterima koji bi, kako je ranije najavio, činili velik i ozbiljan tim grupe stranaka centra, gdje načelno vidi centrističke stranke: HSLS, HSU, HNS, IDS, a možda i Nikicu Gabrića te zelene Mirele Holy.

Osim o pripremama HSLS-a za izbore za EU-parlament 2014. koji će, dodao je, biti i test za sljedeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj, čelništvo HSLS-a ovaj vikend u Donjoj Stubici razgovaralo je i o aktualnim hrvatskim gospodarskim i društvenim pitanjima.

Predsjednik HSLS-a najavio je da će stranka za dva tjedna javno izaći sa svojim rješenjima gospodarskih problema u Hrvatskoj, koje će prirediti analitičar i HSLS-ov ekonomski strateg Josip Budimir.

- Pokazalo se da Vlada nema kvalitetnih rješenja, a loše ide i povlačenje novca iz EU-fondova, ocijenio je Kosor. Zaključio je da u HSLS-u znaju da može bolje te da će svoja rješenja uskoro predstaviti javnosti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter