Kosor: HDZ mi stravično podmeće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivša premijerka Jadranka Kosor jučer je "stravičnim podmetanjima" nazvala tvrdnje glasnogovornice HDZ-a Silvane Oruč Ivoš da je tražila za sebe povlaštene uvjete putovanja u Rim na kongres Demokršćanske internacionale.

Stranačka glasnogovornica izjavila za naš list da je HDZ ispunio sve zahtjeve Jadranke Kosor, avionski let poslovnom klasom i hotel s pet zvjezdica, premda je u Rim istim avionom, ali ekonomskom klasom, putovalo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Tomislavom Karamarkom, a odsjeli su u hotelu sa četiri zvjezdice.

- Dobila sam pismo Antonija Lopez-Isturiza, glavnog tajnika Europske pučke stranke, u kojem me pozvao na kongres CDI i uputio da moram potvrditi smještaj u hotelu u kojem se održava skup. Glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića pisanim sam putem zamolila da me obavijesti može li stranka snositi troškove mojeg putovanja budući da sam članica HDZ-a. Nisam za sebe tražila nikakav luksuz, ni business klasu, niti pet zvjezdica. Brkićeva tajnica nazvala je moju tajnicu u saborskom Odboru za obitelj i rekla joj samo - to je OK. Nakon toga sam potvrdila rezervaciju u hotelu koji mi je ponudio EPP, ispričala nam je Jadranka Kosor.

Međutim, uslijedile su, tvrdi, stvari zbog kojih je otkazala put u Rim na skup organizacije u kojoj je bila jedan od 17 potpredsjednika.

- Doznala sam da se u javnost pokušavaju iz HDZ-a plasirati informacije o mojim tobožnjim neumjerenim prohtjevima. O tome su u kuloarima pričali i neki dužnosnici iz stranke. Nisam to mogla otrpjeti i otkazala sam put, otkrila nam je Kosor.

HDZ-ova glasnogovornica Silvana Oruč Ivoš i dalje tvrdi da je Jadranka Kosor namjeravala putovati u Rim poslovnom klasom i odsjesti u hotelu s pet zvjezdica na račun HDZ-a. (D. CIGLENEČKI/NL)

Karamarko s Papom

Papa Benedikt XVI. primio je u subotu u Castel Gandolfu predstavnike svjetskih demokršćanskih stranaka, među njima i čelnike HDZ-a i poručio im da se u svome političkom djelovanju ne vode logikom tržišta, nego općim dobrom i zaštitom ljudskog dostojanstva. Poglavar Katoličke crkve primio je u svojoj ljetnoj rezidenciji pored Rima stotinjak sudionika summita Demokršćanske internacionale (CDI), među kojima su bili predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, glavni tajnik stranke Milijan Brkić i međunarodni tajnik Davor Stier. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter