Kosor dobila povjerenje Sabora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski sabor je u ponedjeljak kasno navecer izglasao povjerenje Jadranki Kosor kao predsjednici Vlade RH i svim predloženim ministrima.

Za povjerenje Vladi bila su 83 zastupnika, 45 ih je bilo protiv, a suzdržanih nije bilo.

Premijerka Kosor i ministri potom su prisegnuli. Prije izglasavanja povjerenja Vladi u cjelini Saboru se još jednom obratila Jadranka Kosor.

Primopredaja dužnosti izmedu Sanadera i Kosor održat ce se u utorak u 10 sati u Banskim dvorima.

Potpredsjednici Vlade su Damir Polancec (HDZ), koji je i ministar gospodarstva rada i poduzetništva, Božidar Pankretic (HSS), koji je i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, te ?urda Adlešic (HSLS) i Slobodan Uzelac (SDSS).

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i dalje vodi Gordan Jandrokovic, ministarstvo financija Ivan Šuker, ministar obrane i dalje je Branko Vukelic, unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, pravosuda Ivan Šimonovic, mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinovic, kulture Božo Biškupic, zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva Marina Matulovic Dropulic te Damir Bajs i dalje je na celu Ministarstva turizma.

Kosor ima i nove ministre u svojoj Vladi. Radovan Fuchs je ministar znanosti, obrazovanja i športa, Tomislav Ivic zamijenio je samu Kosor na celu Ministarstva obitelji, branitelja i medugeneracijske solidarnosti, Davorin Mlakar je ministar novoosnovanog ministarstva uprave, Bianca Matkovic je ministrica bez portfelja, a Petar Cobankovic preuzeo je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.


Podijeli: Facebook Twiter