Kosor će izbaciti ako bude radila protiv interesa HDZ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je danas da će bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor biti izbačena iz stranke ako bude radila protiv interesa stranke te ponovio kako od članova očekuje da poštuju Statut.

"Gledajte, ako bude radila protiv interesa stranke", odgovorio je Karamarko na novinarski upit u Hrvatskom saboru o tome hoće li Kosor biti izbačena iz HDZ-a. Dodao je i kako očekuje da se svi članovi drže Statuta i podržavaju politiku stranke u temeljnim načelima.

"Dakle, ako mi kažemo da tražimo gradnju Pelješkog mosta, da se nađu sredstva, onda da to bude stav svakog člana HDZ-a, ako kažemo da smo protiv ratifikacije ovog sporazuma s BiH, onda očekujem da će svi članovi podržati upravo takav stav. Ja ne znam što nas onda povezuje, što nas onda čini članovima iste stranke, ako imamo različite stavove o nekim krucijalnim problemima", poručio je Karamarko.

Novinare je također zamolio da ga više ne pitaju o Jadranki Kosor. "Nemojmo govoriti o njoj. Pogotovo ne o njenim broševima. Ako su tema broševi, kad stranka bude imala dovoljno novca, stranka će kupiti kamion broševa, nije u tome problem. Problem je u tome da li se podržavaju stavovi stranke, da li se radi za korist stranke ili se još uvijek liječe frustracije zbog izgubljenih unutarstranačkih izbora", poručio je.

Na pitanje predstavljaju li za njega osobno poraz rezultati jednog medijskog istraživanja prema kojima 29 posto HDZ-ovaca daje podršku premijeru Milanoviću, Karamarko je odgovorio protupitanjem: "Zašto bi to bio poraz?"

"Apsurdno je o tome razmišljati. 29 posto naših članova daje podršku aktualnoj vladi, možda se ljudi nadaju i svi bismo htjeli da Vlada uspije, ja bih volio i da više naših daje potporu Vladi da uspije", ustvrdio je Karamarko i dodao, međutim, kako Vlada neće uspjeti jer je "nesposobna, nekvalitetna i naprosto ne može uspjeti". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter