Kosor bila na sastancima o MOL-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši premijer Ivo Sanader u utorak bi trebao sjesti pred clanove povjerenstva za privatizaciju Ine. Pozivajuci se na "dobro obaviještene izbore", Portaloko.hr objavio je da bi Sanader mogao ispricati da su krajem 2008. i 2009. održavani sastanci o izmjeni dionickog ugovora izmedu Vlade i MOL-a, a na kojima je, osim Ivana Šukera, Marine Matulovic Dropulic i Polanceca, bila i tadašnja potpredsjednica Jadranka Kosor.

S obzirom na to da je aktualna premijerka dosad negirala da je išta znala o tom ugovoru, Vladin Ured za odnose s javnošcu demantirao je i da je premijerka sudjelovala na spomenutim sastancima.

No, bivši ministar Damir Polancec tvrdi da Banski dvori lažu i da je on sam prilikom saslušanja pred povjerenstvom htio govoriti o tim sastancima, ali je to jednostavno zaboravio uciniti.

- Ali, sada, posebno nakon što je Jadranka Kosor opovrgla da smo se sastajali da bismo razgovarali o Ini, motiviran sam otkriti punu istinu o tome, rekao nam je Polancec, koji je zbog dijelova svojeg svjedocenja izbrisan iz HDZ-a.

Bila su, otkriva Polancec, tri sastanka u njegovom ministarstvu gospodarstva na kojima su sudjelovali samo clanovi Vlade i još jedan kojem su, osim njih, prisustvovali predstavnici MOL-a.

- Cinjenica je da Jadranki Kosor nikad nisam dao na uvid nacrt izmjena dionickog ugovora koji sam sklapao s MOL-om. Medutim, ona je ipak bila jako upucena u sve o cemu smo pregovarali s Madarima. Naime, na sastancima u Ministarstvu gospodarstva održanim krajem 2008. i pocetkom 2009., uz Ivana Šukera, Marinu Dropulic Matulovic i mene, bila je i Kosor.

- Na tim se sastancima raspravljalo o svim detaljima ugovora. Pouzdano znam da je Kosor tamo bila po izravnom Sanaderovu nalogu. Poznato je, naime, da su izmedu Šukera i mene uvijek vladali zategnuti odnosi i da bi se održala mirna i konstruktivna atmosfera, Sanader je poslao potpredsjednicu Vlade kao svojevrsnog posrednika izmedu nas dvojice.

Nakon što su u tri navrata razgovarali medusobno oni su se jednom, tvrdi Polancec, sastali i s madarskom stranom, koju su zastupali celni covjek MOL-a Zsolt Hernad i predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldot.

Dakle, Kosor nikako ne može govoriti da ništa nije znala o izmjenama dionickog ugovora, zakljucuje Polancec. (D. CIGLENECKI/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter