Kosinožiću mjesec manje, Bajriću dvije i pol godine

Nermin Bajrić i Diego Kosinožić na sudu u Puli (Dejan ŠTIFANIĆ)
Nermin Bajrić i Diego Kosinožić na sudu u Puli (Dejan ŠTIFANIĆ)

Diegu Kosinožiću (25) iz Poreča Vrhovni sud je za mjesec dana umanjio zatvorsku kaznu na koju je bio osuđen na Županijskom sudu u Puli jer je s Nerminom Bajrićem (31) državljaninom BiH na Božić 2012. počinio pljačku u automat klubu Equito u Umagu. Vrhovni sud je naime djelomično prihvatio žalbu Kosinožića na prvostupanjsku presudu iz lipnja 2013. držeći da je on počinio kazneno djelo pomaganja u razbojništvu pa mu je dosudio dvije godine i pet mjeseci zatvora, a Bajrićevu je žalbu odbacio te mu potvrdio osudu na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Na pulskom Županijskom sudu Kosinožić je nepravomoćno bio proglašen krivim jer je neutvrđenog dana krajem prosinca 2012. Bajriću, državljaninu BiH koji je boravio u Umagu, dao pištolj i objasnio mu kako da uz uporabu oružja dođe do novca iz automat kluba Equito koji se nalazi na Šetalištu Vladimira Gortana u Umagu. Bajrić je tako 26. prosinca oko 3 sata s pištoljem u ruci ušao u klub te prišao djelatnicama K. Š. i S. P. koje su se nalazile u prostoriji za brojanje novca. Uperio je oružje u njih i zatražio da mu predaju novčanik što je uplašena S. P. i učinila. Predala mu je novčanik s ukupno 16.329 kuna u raznim apoenima i valutama pa je Bajrić pobjegao, a novac od pljačke kasnije je podijelio s Kosinožićem.

Bajrić i Kosinožić  završili su istoga dana u istražnom zatvoru iz kojeg su pušteni tek 5. srpnja 2013. godine.

Vrhovni sud potvrdio je i dio presude kojim se tvrtki Equito iz Umaga dosuđuje imovinsko pravni zahtjev na način da joj je vraćeno 7,418 kuna i 640 eura, novac koji je nađen i oduzet od okrivljenika. Solidarno su pak Bajrić i Kosinožić Equitu dužni nadoknaditi još po 4.110 kuna svaki. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter