Kosić za smanjenje komunalnih doprinosa i naknada


Pomoći mladima i poduzetnicima, malim privrednicima i obrtnicima kroz smanjenje komunalnog doprinosa i komunalne naknade te poreze na tvrtke, vraćanje standarda hitne medicinske pomoći na 24 sata dnevno i uvođenje još jednog dodatnog tima uz pomoć gradskih sredstava i donacija, pomoći za socijalno ugrožene obitelji i one koji imaju niske mirovine, kao i moguće uvođenje javne kuhinje za siromašne, neki su od prioriteta u programu nezavisne liste Rodoljuba Ljuba Kosića, ujedno i kandidata za porečkog gradonačelnika prezentirane večeras pred četrdesetak građana u Obrtničkom domu.

Svi kandidati s liste za Gradsko vijeće, sedamnaest njih, okupljenima su se predstavili uz nekoliko riječi o sebi te su istaknuli neke od prioriteta u smjernicama programa. Osim navedenih, među njima su i izgradnja nove škole i školske dvorane, te novog dječjeg vrtića i jaslica, osmišljavanje programa i prostora za mlade, po modelu onoga koji je sada u gradu namijenjen starijim sugrađanima, povlačenje sredstava iz EU-fondova i pomoći oko rješavanja legalizacije s naglaskom na oslobađanje komunalne naknade za gospodarske kućice na poljoprivrednim površinama koje služe isključivo za spremište alata.

- Kad smo razmišljali da li krenuti u ovu priču i izaći na izbore, jadna od stvari koja nas je potaknula na to bili su jako loše financijsko stanje u gradskoj blagajni, što se osjetilo i u poslovanju prema komunalnom poduzeću, a kolateralne žrtve su upravo poduzetnici i mali obrtnici, rekao je Kosić, direktor gradskog komunalca Usluge.

Među razlozima koji su ga naveli na kandidaturu naveo je i ankete koje su provodili među građanima koje su pokazale, kako je rekao, visoki postotak onih koji su rekli da smatraju da je vrijeme za promjene u gradu te da smatraju da grad ne ide u dobrom smjeru. Rekao je da je nakon dvadeset godina jedne političke opcije u gradu došlo vrijeme za promjene te da postoji još puno mladih i sposobnih ljudi izvan te opcije. Govoreći o listi čiji je nositelj, Kosić je rekao da je prosjek kandidata 44 godine te da 11 kandidata ima visoku stručnu, pet srednju stručnu spremu, među kojima su tri studenta, i jedan višu stručnu spremu.  (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter