Košarkaško igralište ostaje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uredenje plaže, lucice i lukobrana u Pješcanoj Uvali prioriteti su kojima se želi tijekom cetverogodišnjeg mandata pozabaviti tamošnji Mjesni odbor predvoden, odnedavno, Draganom Modrušanom. Lani su izgradeni  odbojkaško igralište i dio šetnice, a Modrušan najavljuje da ce do kraja godine biti postavljena rampa za invalide. Takoder, do 2011. ce se urediti dio ispod hotela Valsabbion.

- Treba nasuti taj dio plaže i produžiti je prema marini, samljeti krupno kamenje te napraviti valobran. Kod košarkaškog igrališta namjeravamo napraviti suncalište, a umjesto predvidenog bocališta, fitness na otvorenom, kaže Modrušan.

Vijest da ce košarkaško igralište i dalje ostati na svom mjestu obradovat ce sve koji su bili protiv planova da na tom mjestu bude trg. Naime, prošlogodišnji sastav MO-a predvidio je na toj lokaciji trg elipsasta oblika s fontanom u sredini, te zamjenu postojeceg igrališta manjim, s jednim košem.

- Košarkaško igralište cemo malo pomaknuti prema djecjem tako da možemo imati i trg i igralište jer želimo planirati taj prostor u skladu sa željama mještana, kaže Modrušan.

Iako se vec duže prica o potrebi sanacije lukobrana, prvi korak je njegova legalizacija jer nije uvršten u prostorni plan. Modrušan istice da je to prva stvar koju ce zatražiti od Opcine jer je lukobran izgraden na divlje prije 20 godina i bez uvrštenja u plan nema ni njegove sanacije.

Prioritet je i uredenje puta prema lukobranu te pitanje otpadnih voda i izgradnje vodovodne mreže za potrebe lucice te buduceg sanitarnog cvora.

- Dio VII. ogranka je neasfaltiran i neosvijetljen te želimo to što prije riješiti da u slucaju potrebe tamo mogu pristupiti vatrogasci ili vozilo Hitne pomoci, no prvo s vlasnicima tog zemljišta treba postici dogovor jer, zasad, ne žele ustupiti parcele, kaže Modrušan.


Podijeli: Facebook Twiter