Košarkaški turnir Stoja 2012: Slavili domaćini

Podrška Ceranji - Alex Percan prolazi kroz rusku obranu (D. ŠTIFANIĆ)
Podrška Ceranji - Alex Percan prolazi kroz rusku obranu (D. ŠTIFANIĆ)

Košarkaši Stoje osvojili su prvo mjesto na prvom izdanju međunarodnog turnira "Stoja 2012". Nakon polufinalne pobjede nad Kastvom, Stoja je i u finalu bila uvjerljiva te s konačnih 80:71 nadjačala drugu momčad ruskog prvoligaša Jeniseja.

Završni rezultat ne ocrtava pravo stanje na parketu, jer je sedam minuta prija kraja, pri rezultatu 72:53, domaći trener Ante Valentinčič na klupu pozvao Josipa Ceranju, prvo ime finala i najboljeg strijelca turnira, što su gosti iz Krasnojarska iskoristili da preko Trafimova i Lačeva "kozmetički" poprave rezultat.

Odličnu predstavu Ceranja je okončao s 30 postignutih koševa. Raspoložen pod košem i precizan s distance, bio je nerješiva enigma za ruske košarkaše, a pripomogli su mu Alex Percan i Nino Dasko, koji su upisali po 12 koševa. Vedran Pušić, koji je izostankom Dalibora Mezulića ponio kapetansku traku, zaustavio se na, za njega skromnih, sedam koševa, s tim da treba napomenuti da je praktički cijelo drugo poluvrijeme prosjedio na klupi.

Premda sa samo devet igrača u zapisniku, košarkaši Stoje su od početka preuzeli kontrolu nad susretom, prvu četvrtinu riješili u svoju korist s osamkoševa razlike (25:17), da bi na "veliki odmor" otišli s "plus deset" (44:34). Već u prvih 20 minuta Ceranja jepostigao 17 koševa, a kad je početkom nastavka nanizao još devet, domaćin se odvojio na "plus 18" (64:46) i pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Završnicu susreta odigrali su domaći "klinci", što su gosti, zahvaljujući i prednosti u visini, iskoristili da se rezultatski primaknu. No, pobjednik u niti jednom trenutku nije došao u pitanje, jer se Jenisej ispod deset razlike spustio neposredno prije posljednjeg sudačkog zvižduka.

U susretu za treće mjesto Kastav je svladao Javor Pivku rezultatom 66:50. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter