Košarkaši Stoje slavili u derbiju protiv Crikvenice

Predvodnik Stoje - Alex Percan (D. ŠTIFANIĆ)
Predvodnik Stoje - Alex Percan (D. ŠTIFANIĆ)

Pet pobjeda iz pet susreta. Impresivan je to niz košarkaša Stoje u dosadašnjem dijelu natjecanja u A-2 ligi zapad, u kojoj predvode kolonu. No, najimpresivniju pobjedu ostvarili su igrači trenera Borisa Begonje u subotu navečer, kad su u dvoboju dviju od tri dotad neporažena sastava - treće je Škrljevo - došli do velike pobjede protiv glavnog favorita za osvajanje naslova, Crikvenice.

Bio je to pravi derbi sa svime onime što te utakmice izdvaja od ostalih. Sjajan dekor na tribinama, maksimalna koncentracija na parketu i pored njega, borba za svaku loptu, taktičko nadmudrivanje dvojice trenera, Begonje i nervoznog Mancea, koji je zaradio dvije tehničke, te završni festival slobodnih bacanja u kojem su gosti pokušali izbjeći poraz. Uzalud.

Stoja je dugo lomila i u završnici igrajući s četiri niska igrača i Koljaninom konačno slomila otpor tricaški raspoloženih gostiju, za veliko slavlje na tribinama, ali i stisnutu šaku trenera Begonje. Pobjeda je to s velikim "p".

Početak susreta nije sugerirao sretan kraj za domaćine jer su gosti krenuli serijom 7:0 i potom drugom tricom centra Benića poveli 12:6. Bilo je to razdoblje u kojem su gosti dominirali pod obručima, često imali po tri, četiri napada u nizu. Trebalo je domaćinu malo vremena da ulovi pravi ritam na oba kraja terena, ali "krađom" i kontrom Percana prva dionica završila je u egalu, 22:22.

U drugoj se četvrtini u redovima Crikvenice raspucao Olivari, ali mu je s druge strane sjajno parirao Koljanin, koji je svih osam poena postigao u tom razdoblju igre, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju 38:39.

U nastavku je trener Begonja prvi put na parket poslao i Kordiša, kojem je dotad pretpostavio iskusnog Belinu, i tada je proradio sjajni Alex Percan. Play Puljana s deset je poena omogućio Stoji vodstvo 59:51 krajem treće dionice, ali su gosti odgovorili serijom 7:0.

Prevagu je domaćinu donijela igra s četiri niska igrača: Percanom, Perkovićem, Belinom i Mezulićem te Koljaninom, koji su konačno zaustavili Olivarija i suigrače, izuzev Jurčića, i polako gradili prednost. Nakon prodora Mezulića Stoja je minutu i 52 sekunde prije kraja povela 79:71 i gosti su morali potpisati predaju.

A-2 liga košarkaša zapad. Stoja - Crikvenica 90:78 (22:22, 16:17, 23:19, 29:20). Dvorana na Stoji. Gledatelja: 150. Suci: Hadžić (Pula), Terlević (Rijeka).

STOJA: Kordiš 8 (2-2), Percan 23 (7-3), Perković 2, Dasko, Mezulić 16 (5-5), Belina 16 (7-5), Ivanković 10 (5-4), Koljanin 8 (1-1), Đugum 6 (1-0), Ivis 1 (2-1), Dubroja, Vinko.

CRIKVENICA: Jurčić 14 (2-1), Amančić 6, Piškulić, Olivari 25 (8-5), Komadina 8 (4-2), Šamanić, Matić 9 (4-3), Delaut, Troskot 4, Mičanović, Benić 12 (2-2).

Trice: Stoja 5 (Percan 2, Mezulić, Belina, Koljanin), Crikvenica 11 (Olivari 4, Jurčić 3, Amančić 2, Benić 2). (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter