Košarkaši Stoje poraženi u derbiju od Škrljeva

Ni navijači nisu pomogli (D. ŠTIFANIĆ)
Ni navijači nisu pomogli (D. ŠTIFANIĆ)

Nisu uspjeli. Još su jednom košarkaši Stoje ove sezone poraženi na svom parketu u važnom susretu, već treći put.

Nakon poraza u gradskom derbiju te u Kupu od Puntamike, poraženi su u subotu navečer i u derbiju 9. kola A-2 lige zapad od vodećeg Škrljeva.

Bio je to ogled koji su iz pulskog kluba najavljivali presudnim u nastojanju da se bore za naslov, ali su raspucani gosti bili smireniji u završnici i kući odnijeli dva možda i ključna boda u borbi za naslov, osvojena bez prvog centra Velčića.

Koliko im je ova pobjeda značila, pokazali su veseljem nakon susreta. Nasuprot njima, pognutih su glava stajali domaćini kojima se na trudu zaista nema što prigovoriti, ali ima itekako na lucidnosti u ključnim trenucima, kao i na očajnom ulasku u susret.

Znali su domaći košarkaši, potvrdio je to i trener Valentinčić u najavi susreta, da su gosti šuterski opasna momčad čijim se igračima ne smije dopustiti da "namjeste ruke".

No, na parketu su u prvoj dionici napravili sve da im baš to osiguraju. Mlakom su igrom u obrani dopustili Palčiću i Begonji da se razmašu i upišu po osam poena, dok su sami muku mučili s realizacijom, pri čemu je Pušić promašivao i nemoguće.

Ishod prve četvrtine stoga i nije mogao biti drugačiji od vodstva Škrljeva 23:11. Tek ulaskom Ceranje u drugoj četvrtini i šuterski raspoloženim Belinom krenuli su igrači Stoje stizati vodstvo gostiju, pri čemu se ključnim pokazala i promjena obrane u trećoj dionici.

Tada su umjesto "čovjeka" stali u zonu "2-3", popularnu "bugarku" i tako otupili oštricu gostujućeg napada, a Mezulić i Percan su s par oduzetih lopti pretvorenih u lake koševe omogućili prvo vodstvo domaćinu u 24. minuti (40:39).

Pri kraju treće četvrtine to je vodstvo tricom Beline naraslo na 56:48, da bi se u posljednjih 10 minuta ušlo pri rezultatu 58:52.

Tada je gostujući trener povukao ključan potez namjestivši "2-3" zonu koja je posve iznenadila domaćina, pa su gosti nakon dvije uzastopne trice Begonje poveli 62:58, zaključivši seriju 10:0.

Nakon toga je Troskot u par navrata kaznio lošu obranu Stoje pod obručem i gosti su poveli 71:65 dvije minute prije kraja. Tračak nade donio je Belina svojom četvrtom tricom devet sekundi prije kraja smanjivši na 70:72, ali je potom Begonja pogodio jedno slobodno bacanje, a pokušaji Beline i Percana da u posljednjim sekundama pogode tricu nisu uspjeli.

Susret 9. kola A-2 lige košarkaša - zapad. Dvorana na Stoji. Gledatelja 200. Suci: Pavlović (Rijeka) i Pejović (Pula).

STOJA: N. Gržinić, Đugum, Mezulić 7 (1-1), Dasko, Percan 8 (4-2), Belina 29 (6-5), Tumpić, F. Gržinić 2, Banko, Ceranja 14 (1-0), Elbl, Pušić 10 (2-0).

ŠKRLJEVO: Palčić 14 (7-5), Pilat, Grbić, Ažić 1 (2-1), Amančić 6, Troskot 17 (2-1), Begonja 21 (4-1), Zorić, Frančišković, Šarčević, Perić 6, Lipovščak 8 (6-5).

Trice: Stoja 4 (Belina 4), Škrljevo 10 (Begonja 6, Amančić 2, Lipovščak 1, Palčić 1). (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter