Košarkaši pulske OŠ Šijana prvaci Hrvatske

Najbolji u državi - košarki OŠ Šijana s profesorom Mirkom Juričićem Bibijem (Snimila Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)
Najbolji u državi - košarki OŠ Šijana s profesorom Mirkom Juričićem Bibijem (Snimila Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Košarkaši Osnovne škole Šijana, na nedavnoj završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava održanoj u Poreču, osvojili su prvo mjesto i tako postali prvaci države. Ovu 12-članu ekipu vodi profesor Mirko Juričić, poznatiji kao Bibi, te mu je ovaj rezultat svojevrsna kruna karijere prije odlaska u mirovinu u rujnu ove godine.

- Ovo mi je stvarno lijep poklon za mirovinu, jer, koliko znam i koliko sam čuo, ova škola dosad nikada nije imala prvake države u košarci, ističe Bibi ponosno pokazujući cijeli niz plaketa, medalja i pehara u šahu, odbojci, tenisu… među kojima je i plaketa za najuspješniji sportski učenički klub Istarske županije 2004. godine.

Ove godine rukometaši su se plasirali na prvo mjesto gradskog natjecanja i na sedmo mjesto županijskog, stolnotenisačice su osvojile prvo mjesto na gradskom natjecanju i treće na županijskom, atletičari su bili drugi na gradskom i na županijskom natjecanju, dok su šahistkinje osvojile treće mjesto na gradskom natjecanju. Sada su i košarkaši ponijeli titulu najboljih u državi.

Na čelu košarkaške ekipe je Toni Perković, učenik 8A razreda, inače košarkaš KK Stoja, zajedno s još četvoricom suigrača.

- Ova pobjeda bila je timski rad, uvjet je to timski rad. Iako moram priznati da smo doista bili dobri i dobro igrali, nismo si očekivali pobjedu na državnom prvenstvu. Ali, bili smo dobri! Najveća konkurencija i najteža utakmica bila nam je ona u finalu sa Zagrebom. Iako smo protiv njih već igrali u grupi, pobijedili smo ih s deset koševa razlike, ističe Toni i dodaje da će i u srednjoj školi nastaviti trenirati košarku.

Tek za kraj ističe da im je ova pobjeda i medalja još draža jer su je osvojili za profesora Bibija kojem je ovo zadnja školska godina.

- Mi smo mu od srca poklonili ovu pobjedu jer je jedan od najboljih profesora u ovoj školi i mislim da i više nego zaslužuje ovakvu nagradu, istaknuo je Toni Perković.

Inače, do završnice državnog natjecanja, ovi mladi košarkaši OŠ Šijane morali su proći niz kvalifikacijskih utakmica. Plasirali su se tako na prvo mjesto gradskog prvenstva, potom su bili prvi na županijskom u siječnju ove godine, prvi na poluzavršnici prvenstva održanoj u Gospiću sredinom travnja te konačno osvojili prvenstvo na završnici u Poreču od 28. do 30. travnja.

Ekipu koju je, dakle, vodio trener Bibi, činili su: Toni Perković, Leon Dubroja, Massimo Cellich, Petar Drobnjak, Luka Pajković, Nino Baliban, Aldin Kaltak, Dean Hećimović, Ervin Kaljić, Korado Peruško i Slaven Vitorović. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter