Košarkaši poceli pripreme za SP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Okupljanjem u poreckom hotelu Valamar Diamant u cetvrtak košarkaška reprezentacija Hrvatske pocela je pripreme za "operaciju Turska" i prvi nastup naše najbolje selekcije na svjetskom prvenstvu nakon 16 godina, s obzirom na to da na globalnoj smotri nismo bili od 1994. i kanadskog Toronta.

Reprezentativne kandidate u hotelskom je holu, kako i dolikuje, docekivao novi izbornik Josip Vrankovic.

"S obzirom na probleme s ozljedom Zorana Planinica, zbog kojih ne možemo procijeniti hoce li nam se uopce i kada prikljuciti na pripremama, odnosno hoce li nastupiti na SP-u, drago mi je ovdje u Porecu vidjeti, nadam se, zdrave i za rad spremne sve igrace koje sam i ocekivao", rekao nam je Vrankovic.



Na pocetku priprema u Porecu se odazvalo 14 igraca: Roko Leni Ukic, Marko Tomas (Fenerbahce, Turska), Marko Popovic (Uniks, Rusija), Davor Kus (Benetton, Italija), Rok Stipcevic, Hrvoje Peric (Zadar), Bojan Bogdanovic (Cibona), Krunoslav Simon, Luka Žoric (Zagreb), Krešo Loncar (Himki, Rusija), Vedran Vukušic (Cedevita), Ante Tomic (Real, Španjolska), Marko Banic (Bilbao, Španjolska) i Lukša Andric (Cibona), koji je naknadno pozvan umjesto Stanka Baraca (Caja Laboral, Španjolska) koji je morao otkazati pripreme zbog ozljede.

Prve dvije pripremne utakmice košarkaška reprezentacija Hrvatske imat ce protiv Italije, 24. srpnja u Porecu od 18 sati i 25. srpnja u Puli od 20.30. Nakon Pule Vrankovic je novo okupljanje zakazao za 30. srpnja u Crikvenici, gdje ce reprezentacija ostati do 5. kolovoza. Tada igraci putuju na Cipar, gdje ce se na turniru ogledati s Rusijom, Njemackom i Grckom.

Ondje ostaju do 12. kolovoza, kada putuju za njemacki Bamberg na turnir pod nazivom Superkup, na kojem ce za suparnike imati Njemacku, Tursku i Litvu. Potom ce završnu glazuru do SP-a u Turskoj, koje ce se igrati od 28. kolovoza do 12. rujna, imati u Zadru.


Podijeli: Facebook Twiter