Košarkaši OŠ Šijana kod gradonačelnika

Košarkaši OŠ Šijana državni prvaci (A. KANCELAR)
Košarkaši OŠ Šijana državni prvaci (A. KANCELAR)

Košarkaši Osnovne škole Šijana, na nedavnoj završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava održanoj u Poreču, osvojili su prvo mjesto i tako postali prvaci države.

Tim povodom 12-članu momčad, uz voditelja prof. Mirka Juričića i ravnateljicu Almu Tomljanović, primio je gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik kabineta župana Miodrag Čerina sa suradnicima.

Kako je pritom naglasio gradonačelnik, košarkaši Šijane ovime su ne samo promovirali jedan sport, već i školu za koju igraju, a ujedno je to i kruna rada sportskog trenera i učitelja Mirka Juričića, Bibija.

- Iako nas svakodnevno bombardiraju negativnostima, činjenica je da ima i lijepih stvari, a vi ste pravi primjer. Dignuli ste letvicu i drugim školama jer državna nagrada je velika stvar, ali se nadam da će im to biti i motivacija. Kada se od srca trenira rezultati ne mogu izostati, poručio im je gradonačelnik i zaželio im puno uspjeha u školi i životu, te naravno u bavljenju sportom.

Za doprinos u promociji gradskog sporta učitelju Bibiju uručio je zlatni grb grada Pule. Učitelj se zahvalio na prijemu i istaknuo da su dečki doista zlatni, da su odigrali jako dobro i da su time zaokružili njegov cjelokupni rad u školskom radnom vijeku.

- Uspjeh je već i doći do razine državnog natjecanja jer se tamo našlo šest najboljih osnovnih škola iz cijele Hrvatske. A mi smo i tamo bili prvi, poručio je ponosno Bibi te najavio 31. svibnja i Dan sporta u OŠ Šijana.

Čerina im je poručio da nastave trenirati jedan od, kako je rekao, najljepših sportova, dok je ravnateljica OŠ Šijane Alma Tomljanović rekla je da je jako ponosna na njih, ali i tužna jer od iduće školske godine odlaze u srednjoškolske klupe. Pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić spomenuo je nagradu koju će dobiti na prijemu organiziranom u Savezu sportova, a riječ je o dresovima za košarkaše te trenirci za učitelja, a najavio je i da će se sve škole od iduće godine natjecati u organiziranoj košarkaškoj gradskoj ligi. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter