Košarka: Turska - Hrvatska 81:52

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska košarkaška reprezentacija nastavlja bilježiti katastrofalne rezultate tijekom priprema za skorašnje europsko prvenstvo u Sloveniji.

Nakon što su na otvaranju turnira u Istanbulu izgubili od Srbije 71:88, odabranici izbornika Jasmina Repeše danas su izgubili i od Turske rezultatom 52:81. Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ante Tomić, Marko Tomas i Roko Leni Ukuć sa po deset koševa, dok su Turke predvodili Oguz Savas sa 13, te Ersan Ilyasova sa devet koševa.

Nakon dva kola na ljestvici vode Srbija i Turska sa po dvije pobjede, dok su Hrvatska i Belgija bez bodova. U posljednjem kolu u nedjelju se sastaju Hrvatska - Belgija, te Turska - Srbija.

Bit će to posljednja pripremna utakmica naše reprezentacije, koja će sljedećeg tjedna odraditi završnu fazu priprema u Crikvenici, a potom slijedi odlazak u Sloveniju na Eurobasket. Hrvatska će u prvom krugu Eurobasketa igrati u skupini C u Celju, a suparnici će joj biti Španjolska (4. rujna), Gruzija (5. rujna), Poljska (7. rujna), Slovenija (8. rujna) i Češka (9. rujna). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter