Košarka: Rovinjci poraženi u derbiju začelja

Slaba realizacija Rovinja pod košem
Slaba realizacija Rovinja pod košem

U zaostalom susretu 4. kola A 2 lige, derbiju začelja u kojem su se u Valbruni sastale momčadi koje su dotad upisale tek po jednu pobjedu, slavili su gosti. Očekivali su Rovinjci da će protiv suparnika koji je u istom danu već odigrao zaostali susret protiv Pule 1981 stići do drugog uspjeha, ali se to ipak nije dogodilo. Izostanak bolesnih Živkovića i Codaccija te Lešića koji se oprostio od košarke, bio je preveliki hendikep za domaćine koji su tako ostali na začelju ljestvice.

ROVINJ: Bezmalinović 16, Matošević, Honović, Ćosić, Kordiš 25, Čulina 6, Atlija, Kraljević, Šturman 10, Zečević, Banko 3, Franković 8.

OTOČAC: Pervan 25, Sušić, Horvat, Burić 11, Starčević 9, Marinković 12, Pivač 4, Bijelić 8, Vrzić, Delić 2. (I. RADETIĆ)

 

Puljani slavili u produžetku

U zaostaloj utakmici osmog kola A-2 lige Zapad Stoja je u Rijeci nakon produžetka uspjela savladati Zamet s 92:88 i time skočiti na drugu poziciju prvenstvene ljestvice.

Gosti su dobro otvorili susret i dominacijom centarskog para Pušić - Ceranja pod obručima ubrzo stekli prednost koja se kretala od šest do deset poena. Problemi su za momčad Borisa Begonje krenuli početkom nastavka.

Prvo je zbog pet osobnih pogrešaka već početkom treće dionice igru morao napustiti Ceranja, da bi početkom četvrte četvrtine petu osobnu dobio i Pušić.

Domaćini su to iskoristili da preko Breulja, koji je "povezao" dvije trice, pređu u vodstvo, ali su igrači Stoje borbenošću odveli susret u produžetak.

U dodatnih su pet minuta kapetan Mezulić i najefikasniji igrač susreta Percan odveli goste do vrijedne pobjede, druge uzastopne s Begonjom na kormilu.

Susret 8. kola A-2 lige zapad: Zamet - Stoja 88:92 (19:19, 18:26, 21:20, 24:17, 6:10). SC Zamet. Suci Stanković i Šverko (Rijeka).

ZAMET: A. Trbović 13, Piškop, Breulj 10, Maruna 18, Hamidović, Vukić 20, Čorak, Suman, Đ. Koljanin 5, Selimović 8, I. Trbović 14.

STOJA: N. Gržinić 2, Mezulić 17, Vinko, Percan 25, Belina 9, Tumpić 4, F. Gržinić 3, Banko, Ceranja 13, Đugum 2, Elbl, Pušić 17.

Trice: Zamet 4 (Breulj 2, A. Trbović, Koljanin 1), Stoja 4 (Percan 2, Mezulić 1, Belina 1). (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter