Košarka: Hrvatska - Srbija 71:88

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica 1. kola međunarodnog košarkaškog turnira Spor Toto World Cup: Hrvatska - Srbija 71:88 (13:21, 22:20, 22:21, 14:26).

HRVATSKA: Tomić 8, Andrić 4, Draper 11, Boj. Bogdanović 7, Rudež, Tomas 15, Ukić 9, Simon 5, Markota 3, M. Delaš 4, Planinić 2, A. Delaš, Šarić 3.

SRBIJA: Nem. Krstić, Bog. Bogdanović 6, Bjelica 14, Marković 3, Mitrović, Nen. Krstić 19, Andušić 8, Katić 19, Mičić 4, Nedović 9, Gagić 2, Kalinić 4.

Hrvatska košarkaška reprezentacija uvjerljivo je poražena od Srbije u prvom kolu međunarodnog turnira Spor Toto World Cup koji se igra u Istanbulu. Na otvaranju posljednje provjere pred europsku smotru, koja će se od 4. do 22. rujna održavati u Sloveniji, srpski su košarkaši u svim segmentima nadjačali izabranike Jasmina Repeše i na kraju slavili rezultatom 88:71.

Hrvatski igrači nisu u obrani uspjeli pronaći način kako zaustaviti snažnu protivničku centarsku trojku koju su činili Krstić, Katić i Bjelica i koja je zajedničkim snagama postigla 52 koša, da bi u posljednjoj četvrtini kad su svu pažnju usredotočili na njih, to umješno s tri uzastopne trice kaznio Nedović.

Hrvatska je jako loša krenula u susret što su iskoristili srpski košarkaši da se nakon sedam minuta igre odlijepe na 12 koševa prednosti (4:16), razlika koja je do kraja prve četvrtine smanjena na "minus osam" (13:21), dok se na "veliki odmor" otišlo sa šest koševa viška na strani srpske reprezentacije (35:41).

U trećoj su se četvrtini hrvatski košarkaši uspjeli primaknuti na samo dva koša minusa (40:42), najmanji zaostatak nakon početnih 0:2, da bi se u posljednjih deset minuta ušlo s, u tom se trenutku činilo dostižnih pet koševa zaostatka (57:62). Raspoložen je u tim trenucima bio Marko Tomas koji je u drugom poluvremenu triput bio precizan iza linije 6,75 metara, pridodao dvije akcije u kojima je pogodio za dva i potom realizirao dodatno slobodno bacanje te je ponajviše zahvaljujući njemu Hrvatska u 34. minuti zaostajala samo tri koša (65:68).

Međutim, tad se ukazao Nedović koji je pokrenuo srpsku seriju 17:3 i potopio sve nade hrvatskih košarkaša da je preokret moguć. Štoviše, nakon njegovih se dalekometnih ubačaja Hrvatska doslovce "raspala", što ni s dvije uzastopne minute odmora nije uspio "pokrpati" izbornik Repeša.

Sutra, u 18 sati po našem vremenu, Hrvatsku očekuje druga utakmica na turniru u kojoj će joj suparnik biti domaćin, reprezentacija Turske, dok će svoj nastup zaključiti u nedjelju, s početkom u 14.45 sati, protiv Belgije. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter