Kos: Hrvatske ceste bit ce spremne za investicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecki IDS-ovac Edo Kos postavljen je u ponedjeljak za predsjednika Uprave javnog poduzeca Hrvatske ceste, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Kosovo imenovanje dio je koalicijskog sporazuma o podjeli resora unutar vladajuce Kukuriku koalicije i predstavlja jedan od najvecih dobitaka IDS-a u podjeli vlasti. Nakon preuzimanja dužnosti u poduzecu s 472 zaposlena, Kos je dao izjavu Glasu Istre.

- Prvog dana na novom poslu obišao sam kancelarije i upoznao ljude koji rade u Hrvatskim cestama. Prve poteze još ne mogu najaviti, treba pricekati deset-petnaest dana da dobijem izvještaj po pojedinim sektorima. Nakon toga cemo donijeti prve odluke i poteze koje treba napraviti, rekao je Kos.

- Hrvatske ceste sigurno ce biti spremne za sve investicijske cikluse koje je najavio prvi potpredsjednik Vlade. Tu sigurno necemo zatajiti i o tome smo vec danas razgovarali, istaknuo je Kos  nakon imenovanja na celo tog javnog poduzeca.

- Nadzorni odbor Hrvatskih cesta održao je i konstituirajucu sjednicu na kojoj je Jasmin Krizmanic izabran za predsjednika, a Ivica Martinic za zamjenika predsjednika, navode u resornom ministarstvu.


Podijeli: Facebook Twiter