Koruški istražitelj iduci tjedan u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik istražnog povjerenstva koruškog parlamenta za aferu "Hypo" Rolf Holub dolazi u cetvrtak 16. rujna u Istarsku županiju gdje ce obici nekoliko najvažnijih projekata u cije je financiranje ukljucena ova austrijska banka.

Holub ce u pratnji austrijskih i njemackih novinara te clana parlamenta Austrije Petera Pilza posjetiti Rezidenciju Skiper u Savudriji, marinu u Novigradu i najvjerojatnije Barbarigu i Dragoneru.

Predsjednik istražnog povjerenstva, koji je ujedno predsjednik Stranke zelenih u koruškom parlamentu, vec je ranije najavio svoj dolazak kako bi razmotrio sumnjive kredite Hypo banke u Istri.



Dolazak Holuba organizira Zelena stranka - zelena alternativa, a njen predsjednik Josip Anton Rupnik najavio je da ce se 16. rujna u 19 sati u hotelu Histria u Puli održati i rasprava na temu te koruške banke. Rupnik istice da su na nju pozvani svi zainteresirani koji imaju informacije o poslovanju te banke.

Dan kasnije, u petak 17. rujna, održat ce se konferencija za novinare na kojoj ce gostovati austrijski parlamentarci, a glavna tema bit ce Hypo banka te problematika izgradnje golf igrališta.

- Hocemo li konacno kazati gradanima istinu o toj problematici ili cemo i dalje varati javnost i sami sebe u cilju zaštite mafijaškog ponašanja pojedinaca iza kojih stoji kapital sumnjivog porijekla, medu kojim je i austrijska Hypo banka, retoricki se pita Rupnik u priopcenju medijima.

Krajem kolovoza austrijski parlamentarci razgovarali su s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajicem i guvernerom Hrvatske narodne banke Željkom Rohatinskim i tada su najavili nove posjete Hrvatskoj, i to upravo Puli.


Podijeli: Facebook Twiter