Koruška demantira susret Jakovcica i Haidera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je zatražio uvid u službeni protokol Koruške zbog tvrdnji tjednika Nacional da se pet puta tajno sastao s tadašnjim koruškim predsjednikom Jörgom Haiderom, a koji se spominje kao jedna od kljucnih osoba u aferi "Hypo", istarski župan Ivan Jakovcic dobio je i službeno priopcenje ureda predsjednika Koruške.

U priopcenju koje potpisuje šef protokola te pokrajine Anton Hannes navodi se da se "prema protokolarnim zapisima te pokrajine, župan Ivan Jakovcic nikada u Klagenfurtu nije sastao s predsjednikom austrijske pokrajine Koruške Jörgom Haiderom".

U priopcenju predsjednik Koruške Gerhard Dorfler poziva župana da posjeti Klagenfurt. "Obostrana nastojanja glede teme o euroregiji nude zasigurno mnogo zanimljivih tema o kojima bi vrijedilo razgovarati", piše u odgovoru.

- Ocito je trebalo proci deset godina da istina izade na vidjelo. Sve ove godine protiv mene se vodila negativna kampanja. I službeni dopis iz pokrajine Koruške demantira dugogodišnje tvrdnje mojih protivnika da sam se u Klagenfurtu ikada sreo s Haiderom.

Rado cu prihvatiti poziv predsjednika Koruške i prvi puta posjetiti Klagenfurt, rekao je Jakovcic koji ce u glavni grad te pokrajine povesti i suradnike te predstavnike gospodarstvenika.

Podsjetimo, pisanje tjednika Nacional zasnivalo se na izjavama austrijskog politicara i bliskog Haiderovog suradnika koji je tvrdio da postoji lista evidencija posjeta Haideru i da je najmanje pet puta na njoj vidio Jakovcicevo ime.

Jakovcic je nakon tih napisa reagirao izjavivši da je Haidera vidio dva puta, i to oba puta u Vili Manin, na konferencijama o osnivanju euroregije, koje je organizirao Ricardo Illy.


Podijeli: Facebook Twiter