Korumpirani slovenski eurozastupnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši slovenski zastupnik u Europskom parlamentu i bivši ministar vanjskih poslova Zoran Thaler potvrdio je da se protiv njega vodi istraga zbog sumnje na korupciju, piše u petak ljubljanski dnevnik Delo.

Thaler je u razgovoru za list potvrdio da je okružni sud u Ljubljani nedavno odbio njegovu žalbu na istragu o tome je li kao član Europskog parlamenta (EP) prihvatio novac u zamjenu za lobiranje.

Riječ je o aferi iz ožujka 2011. godine, nastaloj nakon što je Sunday Times objavio prizore snimljene skrivenom kamerom s nekim zastupnicima u Europskom parlamentu.

U postavljenu zamku novinara britanskog lista koji su se zastupnicima lažno predstavljali kao predstavnici kompanija zainteresiranih za izmjene europskih zakona i nudili im novac za uložene zakonske amandmane tom je prilikom upalo nekoliko njih.

Osim Thalera uhvaćeni su i austrijski eurozastupnik Ernst Strasser, rumunjski Adrian Severin te španjolski Pablo Zalba Bidegain. Većina njih, uključujući Thalera, morala je nakon toga podnijeti ostavke. (H)


Podijeli: Facebook Twiter