Koruc potpredsjednica, Raca tajnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je na nedavnoj izvanrednoj skupštini umaške podružnice IDS-a vecinom glasova za predsjednika ponovno izabran Marinko Blaževic, kao jedini kandidat na izborima, novopeceno predsjedništvo stranke izabralo je Danijelu Koruc za potpredsjednicu i Tomislava Racu za tajnika podružnice.

Osim što su upisali niz novih mladih clanova u posljednjih šest mjeseci, bitna novina je što prvi put u predsjedništvu imaju tri žene (dosad nije bila niti jedna), pa ce tako iducih godinu dana u sastavu tog tijela biti Roberta Lakošeljac, Sandra Manc i Danijela Koruc, uz Fabija Jelicica, Livijana Kocijancica, Daglasa Koracu, Darija Makovca, Slavena Paica i Ardena Sirotica.

Novosti u stranci, kao priprema za lokalne izbore 2013., predstavili su na konferenciji za novinare predsjednik i njegovi pomocnici, uz napomenu da je završen izborni proces u svim ograncima, gdje sada u njihovim tijelima ima ukupno 55 novoizabranih clanova.

Umjesto prijašnjih sedam, sada ima 11 ogranaka, a predstavljeni su i njihovi novi predsjednici - dr. Daniel Ferlin (Umag-Punta), Floriana Bassanese Radin (Umag-Komunela), Ivan Raca (Umag-Centar), Sandi Ipsa (Umag-Moela), Flavio Kmet (Finida-Seget), Kristijan Bencic (Babici-Lovrecica), Diego Brajko (Petrovija), Adriano Balanzin (Juricani-Materada), Andrea Zakinja (Murine), Pino Zakinja (Sv. Marija na Krasu) i Dario Penco (Savudrija).

- Sugradani nam se u velikom broju obracaju za pomoc jer im je gradska uprava nedostupna. Sljedecih godinu dana zajedno s njima radit cemo na sastavljanju predizbornog programa i pripremama za lokalne izbore. S novim snagama nadamo se da cemo ici u bolje sutra jer Umag definitivno zaslužuje bolje, zakljucio je Blaževic. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter