Koristite autosjedalice!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Autosjedalica - uvijek i bez iznimke, moto je akcije održane u subotu ispred djecjeg vrtica Grdelin tijekom koje su, u organizaciji prometne policije i Udruge obitelji osoba stradalih u prometu, clanovi pulske Rode prezentirali pravilnu uporabu autosjedalica za djecu razlicitog uzrasta.

Akcija je pobudila interes mladih buzetskih obitelji koje su iskoristile priliku za besplatnu kontrolu ispravnosti djecjih autosjedalica te pokazale da vode racuna o sigurnosti djece u prometu. "Ne idemo na put bez autosjedalica i da se ne vežemo", kažu supružnici Aleks i Leda Frantal, koji su na prezentaciju stigli sa svoje cetvero djece Kevinom (7), Valentinom (4), Leonardom (3) i Vitom (1).



Clanice Rode dijelile su promotivne materijale za ispravno korištenje sjedalica, clanovi Udruge obitelji osoba stradalih u prometu materijale o projektu "Novi pristup sigurnosti u prometu", a prometna policija letke s izvadcima iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa koji se odnose na prijevoz djece u osobnim vozilima i autobusima.

U sklopu akcije pripadnici prometne policije u ovom i iducem tjednu pojacano kontroliraju korištenje autosjedalica. "Dosadašnja iskustva govore da ih vecina roditelja koristi, no ima još onih koji ne poštuju te propise. Do sada smo prvenstveno išli preventivno, no ako se nastave takvi prekršaji, primjenjivat ce se kazne koje iznose 500 kuna za prijevoz djece u vozilima bez odgovarajucih sjedalica", kaže policijski službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu Boris Bahunek.


Podijeli: Facebook Twiter