Korisnici Explorera moguce žrtve hakera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nema dokaza da su hakeri vec iskoristili propust, ali svi korisnici Internet Explorera od "šestice" do "osmice", ukoliko nemaju virusnu zaštitu, su potencijalne žrtve.

Microsoft je upozorio na propust u Internet Exploreru, koji bi mogao omoguciti hakerima da preuzmu kontrolu nad nezašticenim racunalima.

Uspiju li navuci korisnike da posjete web stranice zaražene virusom, nastala greška omogucuje hakeru da ubaci zlocudni softver u bilo koji sustav. Svi korisnici Internet Explorera od "šestice" do "osmice" su potencijalne žrtve i trenutno ne postoji rješenje za ovaj problem.

U Microsoftu kažu da nema dokaza da su hakeri vec iskoristili propust, ali istražuju slucaj te se nadaju da ce problem vrlo brzo trajno popraviti.

"Problem je što greška omogucuje daljinsko uvrštavanje koda. To znaci da napadac može pokrenuti programe, kao što je zlocudni softver, izravno na racunalo žrtve.

Slucaj jako podsjeca na ranjivost Internet Explorera od prije dvije godine kada je nekoliko nacionalnih vlada upozorile korisnike da se prebace s Internet Explorera na alternativne preglednike", rekao je sigurnosni analiticar u Trendo Microu Rik Ferguson.


Podijeli: Facebook Twiter