Korisne web stranice za svjetske putnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jednom mjestu smo objedinili najkorisnije web stranice za svakog svjetskog putnika, s manje ili više kilometara u nogama. Na njima se, izmedu ostalih, mogu pronaci informacije o zracnim lukama, podzemnim željeznicama, valutama i tecajevima, pa cak i toaletima brojnih turistickih odredišta.

Hopstop.com

Web stranica HopStop internetski je vodic za gradski prijevoz nekoliko svjetskih metropola. Na ovoj se stranici mogu pronaci upute o prijevozu podzemnom željeznicom ili gradskim autobusima. Kako biste pronašli najefikasniji prijevoz potrebno je ukucati adresu trenutne i željene lokacije.

Osim toga, na ovoj stranici možete pronaci i zanimljive restorane, hotele, klubove, gradske atrakcije i znamenitosti, shopping centre i salone ljepote. HopStop turistima koji su na proputovanju kroz više zemalja nudi planiranje nastavka putovanja, a za sve dobivene informacije postoji mogucnost slanja preko e-maila ili SMS poruka.

Oanda.com

Oanda je specijalizirana stranica namijenjena poslovnim ljudima, investitorima, firmama, ali i putnicima. Naime, turisti se ovdje mogu informirati o tecaju valute zemlje koju namjeravaju posjetiti ili se vec nalaze u njoj.

Thebathroomdiaries.com

The Bathroom Diaries je najveca svjetska baza podataka toaleta kreirana 2000. godine koja se konstantno nadopunjava. Na stranici se mogu pronaci informacije o više od 12 tisuca javnih toaleta u preko 120 zemalja.

Travelersnet.com

Nudi popis i kontakte više od stotinu medunarodnih zracnih kompanija.

Urbanrail.net

Sadržava iscrpnu mapu i popis svih podzemnih željeznica za više od 300 gradova diljem svijeta. Ova stranica za svaki grad daje osnovni pregled plana i funkcioniranja metroa te usmjerava posjetitelje na korisne linkove.

World-airport-codes.com

World Airport Codes mjesto je na kojem možete pronaci kod, kraticu, duljinu uzletišta, destinacije letenja i sve ostale informacije za gotovo sve svjetske zracne luke. Web stranica trenutno raspolaže informacijama za oko 9500 medunarodnih zracnih luka.


Podijeli: Facebook Twiter