Korisna iskustva u korištenju EU-fondova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izaslanstvo poljske regije Malopolska boravi u Istarskoj županiji od 1. do 3. srpnja, a u sklopu studijskog posjeta, malopolsko se izaslanstvo susrelo s predstavnicima Istarske županije. Dobrodošlicu im je poželjela dožupanica Vivana Benussi uz rijeci kako je nedavno imala priliku susreti s njihovim izaslanstvom u Bruxellesu ali i poljskim ambasadorom u Hrvatskoj.

- Na Poljsku gledamo kao na zemlju-primjer koja je uspjela maksimalno iskoristiti financijske resurse iz Europskih fondova i od koje možemo mnogo toga nauciti, navela je Benussi.

Jacek Krupa, clan uprave županije za sport, turizam, kulturu i obrazovanje ove regije se pohvalio kako je Poljska od svih država koje su ušle u Europsku uniju najbolje iskoristila europske fondove i to upravo zahvaljujuci regionalnoj samoupravi. Kako je naveo, u Poljskoj nema županije, opcine ili grada u kojem se nešto nije promijenilo nabolje upravo zahvaljujuci tim fondovima.

Oriano Otocan, procelnik Upravnog odjela za medunarodnu suradnju i europske integracije, naveo je kako je istarsko izaslanstvo lani posjetilo ovu regiju te su se vratili s vrlo dobrim dojmovima.

Nakon susreta u županiji u podne je u Istarskoj razvojnoj agenciji za predstavnike lokalne samouprave organizirano predavanje poljskih kolega kako bi im prenijeli bogato iskustvo u iskorištavanju EU fondova. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter