Korani i Mošnja: Živimo Librić u svim segmentima


Rea Korani i Iris Mošnja su Librice ovogodišnjeg izdanja Monte Librića. Rea Korani, glavna organizatorica i voditeljica programa, apsolventica je talijanskoga jezika i književnosti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Od 2006. angažirana je u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri, a od 2012. je glavna organizatorica Festivala dječje knjige Monte Librić.

Iris Mošnja izvršna je organizatorica i voditeljica programa Monte Librića. Apsolventica je hrvatskoga jezika i književnosti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Od 2006. radi u prodajnom dijelu Sajma knjige u Istri, a od 2010. kao koordinatorica festivalskog programa sajma i Monte Librića. Obje su voditeljice i edukatorice na Pustolovnom ljetu s Monte Librićem.

- Librice ste ovogodišnjeg izdanja Monte Librića. Koje ćete sve programe voditi i što ćete sve raditi na Libriću?

- Rea: Kao Librice vodit ćemo sve Piknike s autorima i najavljivati programe. Poput svih u ekipi, imam i druge poslove koje obavljam: napisala sam i komponirala himnu Monte Librića, glavna sam organizatorica i ustvari živim, kao i sve moje kolege, Librić u svim njegovim segmentima.

- Iris: Može se reći da poput Ree radim sve što treba na Libriću. Ove godine njezin je posao odgovorniji, ima ga više. Ja sam jedna od Librica, ali i pišem za internetsku stranicu Monte Librića i naravno radim i kao organizatorica. Osim moderiranja programa, nas dvije sudjelovat ćemo i u svečanom otvorenju Librića.

- Ležerne ste i opuštene. Je li je to ključ vašeg uspjeha s djecom?

- Iris: Na ovo bi pitanje djeca dala bolji odgovor. Ali da, opuštene smo, pa nekako spontano i uzajamno dođe do neke kemije između nas i djece. Najvažnije je da se prema njima otpočetka odnosimo s poštovanjem, a ostalo dolazi samo od sebe.

- Rea: Naša opuštenost očito opušta djecu i oni nam to vraćaju. Spontana je to priča, bez posebnih konstrukcija. (Vanesa BEGIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter