Korak ka gradnji garažne kuće na Marsovom polju

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak raspravljat će se o povećanju temeljnog kapitala trgovačkog društva Pula parking d.o.o. za 600 tisuća kuna, odnosno s dosadašnjih 2,26 milijuna kuna na 2,86 milijuna kuna. Temeljni kapital će se povećati zahvaljujući reinvestiranju dobiti tvrtke iz 2014. godine, odnosno pretvaranjem rezervi iz dobiti u temeljni kapital, a sve na temelju izvještaja neovisnog revizora Istrarev d.o.o. iz Pule, o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja iz 2014. godine.

Pula parking je osnovan uz uplaćeni temeljni kapital od 20 tisuća kuna, a nedavno im je Grad Pula prenio zemljište u kojem je sjedište ovog trgovačkog društva, a koje ga je, pak, uvrstilo u temeljni kapital i time ga prvotno povećao za 2,24 milijuna kuna da bi ubacivanjem prošlogodišnje reinvestirane dobiti u temeljni kapital, odnosno uloženih sredstva koje je Pula parking "vratio" kroz državne poticaje, temeljni kapital sada povećan na 2,8 milijuna kuna.

Iz Pula parkinga potvrđuju da će im povećanje temeljnog kapitala olakšati poslovanje i eventualno kreditno zaduživanje kod banaka ukoliko se, danas-sutra, odluče za realizaciju velikih investicija poput gradnje garažne kuće. Upravo su na tom tragu i razmišljanja Grada Pule, u čijem je Pula parking stopostotnom vlasništvu.

- Bilo je nevjerojatno da jedno trgovačko društvo ima temeljni kapital samo 20 tisuća kuna. Podizanjem temeljnog kapitala osnažuje se trgovačko društvo i stvaraju pretpostavke za velike investicije. Točnije, stvaraju se pretpostavke za realizaciju izgradnje garažne kuće. Uostalom, Grad stvara pretpostavke za niz projekata koji su potrebni Puli, pojašnjava Damir Prhat, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Već je poznato da Grad Pula želi izgraditi garažnu kuću na prostoru sadašnjeg parkirališta na križanju Nazorove i Ulice Marsovo polje. Međutim, iako je već izrađen idejni projekt, ishodovana lokacijska dozvola i izrađeno rješenje prometnog uređenja cijelog područja, projekt godinama čeka dogovor Grada i vlasnika privatnog zemljišta, što se, čini se, neće dogoditi uskoro.(Goran ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter