Koraca: SDP onemogućava oglašavanje strankama

Dario Makovac i Daglas Koraca (T. KOCIJANČIĆ)
Dario Makovac i Daglas Koraca (T. KOCIJANČIĆ)

Ignoriranjem Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela svih građana i onemogućavanjem oglašavanja ostalih stranaka, što podsjeća na represivne metode komunističkih režima, puno govori kako demokraciju shvaća umaški SDP, kazao je novinarima IDS-ov kandidat za gradonačelnika Umaga Daglas Koraca.

- Prvi puta u proteklih 20 godina na Dan grada, 6. svibnja, neće biti dodijeljena javna priznanja našim zaslužnim sugrađanima i organizacijama, što možemo zahvaliti perjanicama SDP-ove politike u Umagu.

U režiji gradonačelnika Vilija Bassanesea i uz suglasnost gradskog odbora SDP-a na čelu sa Tanjom Vrbat, a u izvedbi predsjednika Gradskog vijeća Gorana Slavujevića nakon provedene procedure predlaganja nije omogućeno vijećnicima da, kao i svake godine, donesu odluku o priznanjima.

Osim osobnih interesa gradonačelnika i njegove svite ne postoji nikakav opravdani razlog zbog kojeg se nije sazvala zadnja sjednica vijeća prije njegova raspuštanja po sili zakona, kazao je Koraca.

Dodao je da nije sazvana zato što ih je vjerojatno brinula reakcija vijećnika na njihovo višekratno laganje o pojedinim pitanjima, kao i o održavanju dogovorenih tematskih sjednica vijeća o odnosima s Istraturistom.

Pogrešnim interpretacijama nazvao je najave da priznanja, umjesto vijeća, može sam dodijeliti gradonačelnik, jer bi to bilo potpuno suprotno Statutu Grada u kojem jasno piše da odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Umaga donosi isključivo gradsko vijeće.

- Iskreno nam je žao svih predlagatelja koji su u našem okruženju prepoznali zaslužne pojedince i organizacije te ih kandidirali za javna priznanja, kao i svih predloženih kandidata što su uvučeni u ovakvu nestatutarnu rabotu, te se iskreno nadamo da neće prihvatiti da budu uvučeni u prljavu igru gradonačelnika Bassanesea, kazao je član predsjedništva stranke Dario Makovac.

Koraca je rekao da Bassanese postavlja jumbo plakate na račun gradskog proračuna i najavljuje investicije, poput gradnje srednje škole i sportske zone, što je obećao još 2009.

- Da stvar oko oglašavanja bude još perfidnija, Bassanese nije produžio koncesiju za najam javnih površina marketinškom poduzeću za reklamne panoe, i to baš sada, mjesec dana prije izbora. Na taj način je gradonačelnik skinuo 26 panoa za jumbo plakate na kojima su se trebali zalijepiti promotivni materijali drugih političkih stranaka, čime je i umanjio proračunski prihod od naplate koncesije, zaključio je Koraca. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter