Koraca: Investicijama za otvaranje radnih mjesta i brži razvoj Umaga

Gabrijela Đukes Basic, Daglas Koraca, Sunita Prodan Benolic
Gabrijela Đukes Basic, Daglas Koraca, Sunita Prodan Benolic

Investicije i kvalitetno upravljanje gradskom imovinom jedne su od najjačih poluga koje gradska uprava ima za ubrzavanje razvoja i otvaranje novih radnih mjesta. Otvaranje novih, održivih i dobro plaćenih radnih mjesta i veći standard apsolutni su prioriteti u svemu što radimo. Imamo jasan plan kako to ostvariti te energiju, znanje i iskustvo za provedbu, poručio je ispred Gradske podružnice IDS-a Umag Daglas Koraca.

- Fokus će biti na šest konkretnih projekata i mjera na koje ćemo usmjeriti gradske investicije i uvesti potrebne promjene za kvalitetnije upravljanje gradskom imovinom, a to su: uređenje starogradske jezgre Umag, uređenje tržnice, uređenje gradskih plaža, uređenje umaške luke, infrastruktura u naseljima izvan grada te stavljanje gradskih plakata u funkciju građana, rekao je Koraca na konferenciji za novinare na kojoj su bile i Gabrijela Đukes Bašić i Sunita Prodan Benolić.

Za početak ćemo izgraditi studiju uređenja starogradske jezgre i ishodovati potrebne dozvole, kako smo predložili amandmanom od dva milijuna kuna na gradskom vijeću. Novac za studiju financirat ćemo iz proračuna, a uređenje ćemo financirati fondovima EU. Uredit ćemo tržnicu Umag jer je ona bitan dio grada u kojem naši ljudi rade i prodaju svoje proizvode, a Umažani ih drage volje kupuju.

Uredit ćemo umašku luku koja je važan gospodarski pokretač i prilika za proširenje turističkog kapaciteta i sadržaja. Umag ima jednu od najvećih luka u Hrvatskoj i treba je valorizirati na adekvatan način, a mi znamo kako. Veliki broj naših sugrađana vezan je za tu luku, posebno ribari i sportski ribolovci, a potencijal koji se krije u dolascima jedriličara i jahtaša je zaista velik. Krenut ćemo u izradu projekata i dozvola za uređenje luke tako da se izgradi zaštita po sredini luke kako bi ona bila sigurnija za plovila, te ćemo izgraditi pontone u kojima će mjesta imati naši ribari i ribolovci. Omogućit ćemo dolazak jahti u grad, za što imamo jasan plan i u tom smo smjeru već predali lučkoj upravi inicijativu za prenamjenu luke od policijskog do ribarskog gata, kako bi se jahtama omogućio dolazak. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter