Koraca: Bassanese se stalno vraća u prošlost

Daglas Koraca na presici u Umagu (T. KOCIJANČIĆ)
Daglas Koraca na presici u Umagu (T. KOCIJANČIĆ)

- Politika koja je opterećena prošlošću ne može stvarati budućnost. Gradonačelnik Vili Bassanese stalno se vraća u prošlost, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare IDS-ov kandidat za gradonačelnika Umaga Daglas Koraca. "Kad već zadire u prošlost, neka se prisjeti obećanja koja je dao građanima prije četiri godine - od projekata koje je tada obećao nije napravio niti deset posto. Obećao je srednjoškolski centar, sportsku zonu Maran s autodromom, novu tržnicu, sportsku zonu s natkrivenim bazenom u Stella Marisu, industrijsku zonu Ungarija, parkiralište i šetnicu u starom gradu, javnu garažu i drugo, a ništa od toga nije napravljeno. U realnom sektoru bi za takvo neostvarivanje plana koji je sam napravio dobio otkaz", kazao je Koraca.

Izjava umaškog SDP-a da je Bassanese u jednom mandatu napravio više nego svi ostali gradonačelnici ranije čista je besmislica, nastavio je Koraca i dodao da se takvu razinu neutemeljene autopromocije rijetko može sresti pa ga čudi da si ozbiljna stranka poput SDP-a to dopušta. Sva ta obećanja Bassanese je dao u vrijeme kada je bio predsjednik Gradskog vijeća, što znači da je itekako bio upoznat sa stanjem u Gradu i mogućnostima proračuna. Neozbiljno je da nakon četiri godine na čelu Grada, smatra Koraca, svoju nekompetentnost i dalje opravdava greškama bivših vlasti.

- Umaški IDS je u svojoj prošlosti imao pogrešaka, toga smo svjesni, i upravo zbog toga smo okrenuli novo poglavlje s novim snagama, mladim ljudima koji imaju znanja pokrenuti naš grad. Nije mi cilj vraćati se u prošlost, stati u obranu IDS-ovih pogrešaka niti napadati sadašnju vlast zbog njihovih propusta, kaže Koraca.

Uvjeren je da ovakva stalna prepucavanja građanima samo još više ogađuju politiku i izbore.

- Danas sam se vratio u prošlost, tu podvlačim crtu i neću se više okretati unatrag. Kao budući gradonačelnik želim posvetiti svoje vrijeme, znanje i mogućnosti stvaranju bolje budućnosti. Moj je cilj uz pomoć svog tima osigurati napredak za sve ljude koji žive i žele živjeti u Umagu. U kampanju za izbore ušao sam otvoreno, s čvrstom namjerom da se posvetim građanima 24 sata dnevno, te im stoga  poručujem da ćemo od sada naše aktivnosti usmjeriti isključivo prezentaciji budućih programa, poručio je Koraca. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter