Korać za načelnika, Damjanac za donačelnicu

Nataša Novak i Radomir Korać potpisuju sporazum (D. STIFANIĆ)
Nataša Novak i Radomir Korać potpisuju sporazum (D. STIFANIĆ)

Radomir Korać kandidat je koalicije SDP-HSU za načelnika Fažane, a Ada Damjanac za njegovu zamjenicu, te će tako, dobiju li izbore, aktualna načelnica i donačelnik zamijeniti mjesta u izvršnoj vlasti općine. Obznanjeno je to danas u Puli tijekom potpisivanja koalicijskog sporazuma dviju stranaka.

- Sporazum s HSU-om imali smo i prethodnih osam godina, na zadovoljstvo svih građana. Iz dosadašnjih programa izvršili smo više od 85 posto, a nadam se da će nam građani dati priliku za još četiri godine. Mi smo njihov servis, a čovjek nam je na prvom mjestu. Nismo dizali prirez, ni komunalne naknade i slično, rekao je Korać, čelnik fažanskog SDP-a.

- Nastavljamo onako kako smo radili i do sada. HSU će voditi socijalne i društvene djelatnosti, od male djece do umirovljenika, poručila je Nataša Novak, predsjednica podružnice HSU-a.

Korać je rekao da su 2009. preuzeli Općinu u teškim problemima, s milijunskim dugovima, bez mjesta u dječjem vrtiću i na groblju, s rupom u kasi i sudskim procesima, nedjelotvornim prostornim planom, raskopanom jezgrom…

- Sve smo to riješili i danas smo jedna od najrazvijenijih općina, treća u Istri, među 15 u Hrvatskoj. Mjesto u kojem se svi osjećaju ugodno. Izgradili smo groblje, MMC, proširili vrtić, dobili sudske sporove, riješili valbandonsko igralište i odnose s Bi Villageom. Izmijenili smo izgled Fažane. Ne moramo nikome biti simpatični, ali nitko nam ne može zamjeriti da se u Fažani ne radi, poručio je Korać. U novom bi mandatu izgradili dom umirovljenika, sportski i poslovni centar, proširili školu za jednosmjenski rad, omogućili dolazak investitora… (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter