Koprivnička policija zaplijenila 30 kg marihuane

Ilustracija (Internet)
Ilustracija (Internet)

Koprivnička kriminalistička policija zaplijenila je 30,3 kilograma marihuane i 112 stabljika indijske konoplje u akciji kojom su bili obuhvaćeni 31-godišnjak iz Ludbrega te 19-godišnjak i 28-godišnjak iz Koprivnice.

Sumnja se da je 31-godišnjak iz nasada indijske konoplje u šumskom predjelu nedaleko od mjesta gdje je stanovao u rujnu i listopadu ubrao veću količinu stabljika i vrhova te biljke. Nakon sušenja, marihuanu je davao i prodavao osumnjičenome 19-godišnjaku, koji ju je, kao posrednik, tijekom listopada i studenoga prodavao 28-godišnjaku iz Koprivnice, rekao je na konferenciji za novinare voditelj službe kriminalističke policije Abel Car.

U obiteljskoj kući 31-godišnjaka pronađena su 30,3 kilograma marihuane, a u obližnjoj šumi nasad sa 112 stabljika indijske konoplje. Osim toga, policija je kod 19-godišnjaka pronašla 13,1 gram, a kod 28-godišnjaka 12,6 grama marihuane.

Car je rekao da bi se sušenjem 112 stabljika moglo dobiti približno sedam kilograma marihuane. Po njegovim riječima, upravo su jesenski dani ti kada počinitelji kaznenih djela ubiru i suše marihuanu pa je nje tada na tržištu u većim količinama.

Policija je do te zapljene došla preko istrage kradljivaca skupocjenih bicikala, koji su ih prodavali i za dobiveni novac kupovali drogu. Od njih šestero oduzeta su 93 grama marihuane, a kradljivci bicikala usmjerili su policiju prema toj velikoj zapljeni droge.

To je najveća zapljena marihuane na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u posljednjih deset godina, a njezina vrijednost, tvrdi policija, na tržištu je između 550 i 600 tisuća kuna.

Nakon policijske obrade u pritvoru su zadržani 31-godišnjak i 19-godišnjak, a protiv 28-godišnjaka podnesena je kaznena prijava redovitim putem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter