Koprivnica: Otac drogirao 13-godišnjeg sina

Umjesto da ga zaštiti otac je svom djetetu nudio drogu
Umjesto da ga zaštiti otac je svom djetetu nudio drogu

Zbog davanja droge vlastitom sinu iza rešetaka je završio 39-godišnjak s koprivničkog područja. Kako je danas potvrdila Policijska uprava koprivničko-križevačka, 39-godišnjak je prijavljen zbog kaznenog djela omogućavanje trošenja droga. Novi Kazneni zakon predviđa za to kaznu i do deset godina zatvora.

Prema prijavi, on je u posljednjih nekoliko mjeseci u više navrata svom 13-godišnjem sinu davao na korištenje razne opojne droge. U službenom priopćenju nije precizirano što je dijete uz očevu pomoć sve isprobalo, no zaključak se nameće iz informacija o drogi što je pronađena pretragom 39-godišnjakovog doma.

Naime, policajci su u njegovoj kući pronašli 58 komada tableta ecstasyja, 5,7 grama marihuane, 10,9 grama praškaste materije i 145 grama materije nalik na halucinogene gljive. Sve to mu je i oduzeto.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici nastavilo je postupak protiv 39-godišnjaka, te protiv njega zatražilo određivanje istražnog zatvora.

Kako nam je potvrđeno taj zahtjev je i usvojen, pa je monstruozni otac zadržan iza rešetaka kako ne bi ponovno svom sinu davao drogu, odnosno kako ne bi ponovio kazneno djelo što mu je stavljeno na teret.

Istražitelji će nastaviti rasvjetljavati ovaj slučaj i pokušati utvrditi ima li dokaza da su 39-godišnjak i njegova supruga zlostavljali ili zanemarivali svog sina. Za to bi također mogli kazneno odgovarati.

Ovaj je slučaj nastavak je intenzivnog rada inspektora PU koprivničko-križevačke koji su isti dan dovršili i kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom s križevačkog područja također osumnjičenim da je drugima omogućavao trošenje droge.

Iz kaznene prijave što je protiv njega podnijeta proizlazi da je prije nekoliko dana na ulici u Križevcima 19-godišnjaku i 22-godišnjaku dao na uživanje marihuanu. Sve ih je u tom trenutku zatekla policijska patrola.

Sasvim je izvjesno da će otac, a moguće i majka 13-godišnjaka s koprivničkog područja odgovarati za zlostavljanje svog djeteta.

Za to isto kazneno djelo osumnjičeni su roditelji trogodišnjaka koji je 10. srpnja prošle godine u stanu u zagrebačkoj Dubravi progutao smrvljene tablete heptanona pomiješane s prahom instant-soka. Za taj slučaj istražitelji su bili doznali tek iz bolnice u kojoj je završio otrovani dječačić, te je nakon toga podnijeta i kaznena prijava protiv roditelja. Utvrđeno je da je dječakov otac bio ovisnik koji se heptanonom liječio. (Ana RAIĆ-KNEŽEVIĆ/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter