Koprivnica bi "Kaštijun", Križevci zelene krovove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završio je dvodnevni posjet izaslanstva Koprivnicko-križevacke županije Istri, u sklopu kojega su zajedno s predstavnicima istarske županije u srijedu posjetili Novigrad, a zatim i Pulu. Tim je povodom održana konferencija za novinare u sjedištu Istarske županije, na kojoj je župan Ivan Jakovcic istaknuo dugogodišnje prijateljstvo i poslovnu suradnju spomenutih dviju županija.

Koprivnicko-križevacki župan Darko Koren, križevacki gradonacelnik Branko Hrg, procelnica Strucne službe spomenute županije Marina Horvat Pavlic i Mladen Jozinovic, savjetnik Uprave i koordinator projekta "Piškornica", došli su u Istru kako bi, izmedu ostalog, posjetili novigradsku tvrtku Solaris, te prikupili ovdašnja iskustva o izgradnji Županijskog centra za gospodarenje otpadom "Kaštijun".

Naime, u blizini Koprivnice na lokaciji Piškornica nalazi se postojece odlagalište otpada koje se sanira i na tom se mjestu planira izgradnja regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne hrvatske, što trgovacko društvo Piškornica cini najvecim društvom ovog tipa u državi.

Gradonacelnik Križevaca Branko Hrg istaknuo je da su novigradsku tvrtku Solaris posjetili ciljano zbog planiranih projekata "zelenih krovova" i postavljanja solarnih kolektora na neke zgrade u Križevcima, dok je zamjenik istarskog župana Vedran Grubišic dodao da se i prilikom ovog susreta pokazalo da Istarska i Koprivnicko-križevacka županija imaju dosta dodirnih tocaka i slicnih interesa za razvoj projekata cijom bi realizacijom mogle postati konkurentne na tržištu istocne Europe. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter