Kopriva na dvanaest nacina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da divlja kopriva može biti itekako ukusna namirnica za pripremu raznih jela pokazale su nedavno djelatnice i volonterke Turisticke zajednice Kaštelir-Labinci koje su na kaštelirskoj Placi priredile degustaciju jela od ovog samoniklog bilja.

Osim vec poznatog caja od koprive, znatiželjnici su imali prilike isprobati i najrazlicitije specijalitete s koprivom u glavnoj ulozi: slane pite, rolade, krostate, umake, žlicnjake, rižoto, graham kruh, varivo, juhu i palentu s koprivom.

Direktorica TZ-a Nevenka Kocijancic i njene suradnice potrudile su se da svakog jela bude u obilju, pa nije bila rijec o degustaciji vec o pravoj gozbi kojoj su se rado odazvali mještani, turisti, ali i predstavnici Hrvatskih voda i Svjetske banke koji su bili u službenom posjetu Opcini Kaštelir -Labinci.

Degustaciju jela od samoniklog bilja i plodova u proljetno vrijeme djelatnice TZ-a pripremaju vec godinama, a rijec je o zanimljivim i poucnim susretima koji rezultiraju razmjenom recepata i iskustava.


Podijeli: Facebook Twiter