Kopitima na platnu slikale ovce i tovari

Predstava "Pismena"
Predstava "Pismena"

Ono što su u sedam dana mladi umjetnici pod ravnanjem svojih voditelja stvorili na radionicama koje su se odvijale u bivšoj vojarni Veli Jože u Pazinu, ali i po gradu, predstavili su u nedjelju na posljednjem danu festivala Sedam dana stvaranja.

Posebno je dojmljivo bilo na predstavljanju likovne radionice "Lirski senji" koju je vodio susretljivi mladi umjetnik Valter Černeka s pomoćnicima Vanessom Milan i Tizianom Ciao. Ta je radionica iznjedrila niz prvoklasnih umjetničkih radova. Međutim, ne samo zbog njenih proporcija, moramo izdvojiti grafiku Noela Šurana i suradnika koju su kopitima na platnu oslikali domaći tovari i stado ovaca, te estetski atraktivan "akvarij" ispunjen modrom galicom koji je zaintrigirao mnoge posjetitelje.

Vrhunac večeri je bila vizualno dojmljiva predstava "Pismena" Šandora Slackog koji je na gledatelje ostavila dvojaki dojam, ili im se sviđala ili su je kritizirali. Razočaravajuće, možda ponajviše zbog loše odabrane teme, bilo je na, mogli bismo reći infantilnoj, radionici stripa Davor Schunka. Solidni su bili video uratci s radionice dokumentarnog filma koju su vodili Morana Komljenović, Željka Kovačević i Lovro Čepelak, kao i na izložbi "Strategija likovnog procesa" Duge Bobanović Sikirice ili "Foto laboratoriju" Sare Kiršić.

Goran Farkaš vodio je glazbenu radionicu "Kompozicija" čiji su polaznici predstavili naučeno u posljednjih tjedan dana, a nakon njih uslijedio je koncert vrlo dobrog talijansko/bosansko/hrvatskog benda Maxmaber Orkestar iz Trsta koji je tijekom noći očaravajućim ritmom njihao pazinsku publiku. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter