Kopanje po Puli i u sezoni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc ocekivanjima da ce kopanja po pulskim ulicama zamrijeti barem tijekom ljetne sezone, to se, sudeci po dobivenim odobrenjima, nece dogoditi. Prema odluci o komunalnom redu, u Puli je u razdoblju od 15. lipnja do 1. rujna zabranjeno prekopavanje ulica na glavnim prometnim pravcima, no izuzeci su moguci uz blagoslov Grada.

Odlukom gradonacelnika Borisa Miletica dano je odobrenje za izvodenje radova u ljetnim mjesecima na Trgu na mostu i dijelu Tršcanske ulice za potrebe izgradnje šijanskog kolektora, ciji je rok za dovršetak 1. rujna. Radovi tijekom ljetne sezone dozvoljeni su zbog važnosti i kompleksnosti projekta te osiguravanja kontinuiteta u izvodenju radova.

Radovi na Trgu na mostu i dijelu Tršcanske ulice trebali bi biti zgotovljeni do 15. srpnja, nakon cega bi se nastavili iskljucivo na gradevini u parku pored Veterinarske stanice. Potom bi se preselili u Ravensku i Kolodvorsku ulicu, što gradska uprava ne smatra glavnim prometnim pravcima.

Zapocelo je i frezanje postojeceg habajuceg asfaltnog sloja Rakovceve ulice, u kojoj je zgotovljena plinofikacija, što je ionako vrlo prometnoj ulici donijelo dodatne poteškoce. Skidanje izuzetno derutnog sloja na ovoj prometnici uslijedilo je nakon postavljanja nove plinske mreže te otklanjanja kriticnih dijelova vodovodne mreže i elektricnih instalacija, odnosno, prilagodbi rubnjaka. Uskoro bi stoga trebalo uslijediti cjelovito asfaltiranje, a sanacija bi trebala biti okoncana do nadolazecih blagdana.

No, dobra je vijest da je od subote u funkciji prvi od tri planirana privremena kružna toka na obilaznici, i to na križanju obilaznice s Premanturskom cestom. U iducih desetak dana ocekuje se postavljanje kružnih tokova na raskrižjima obilaznice s Medulinskom i Šišanskom cestom. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter