Koordinacija Srba u Istri podržava IDS

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koordinacije Srba u Istri (KSI) izdala je službeno priopćenje u povodu predstojećih lokalnih izbora u kojem navodi da su održali proširenu sjednicu na kojoj su donijeli jedinstvenu odluku da podrže koalicijske liste IDS-a i kandidate IDS-a za načelnike, gradonačelnike i župana s tih lista.

- Sve organizacije i zajednice Srba u Istri, koje su dio koordinacije, žele nastaviti zajedno s IDS-om graditi odnose povjerenja, uzajamnog uvažavanja i poštivanja. U proteklih 27 godina IDS se svojim političkim stavovima i istupima istrajno borio za dosljedno uvažavanje manjinskih prava, građanskih i ljudskih sloboda. IDS na ustašku retoriku ne odgovara "javnom šutnjom" nego jasno i glasno kaže 'ne'. U Istri ne odlučuju Hrvati i Hrvatice nego svi građani i građanke. Istra se ponosi antifašizmom, kulturnim bogatstvom nacionalnih manjina, uvažava različitosti i stvara uvjete za prosperitet svih stanovnika Istre, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik KSI-ja Radomir Janković.

Koordinacija Srba u Istri ističe nadalje da je dosadašnja suradnja s IDS-om obrazac po kojem bi se trebala provoditi ukupna politika prema manjinskim zajednicama u Hrvatskoj te je Janković pozvao sve pripadnike srpske nacionalne manjine u Istri da iskoriste svoje građansko pravo i obvezu i svoj glas daju listama IDS-a i kandidatima za načelnike, gradonačelnike i župana s tih lista. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter