Koordinacija Srba u Istri: Podrška koalicijskoj listi predvođenoj IDS-om

Podršku su formalizirali potpisivanjen Sporazuma o suradnji (N. LAZAREVIĆ)
Podršku su formalizirali potpisivanjen Sporazuma o suradnji (N. LAZAREVIĆ)

Predstavnici Koordinacije Srba u Istri, a koju sačinjavaju gotovo sve institucije i udruge Srba koje djeluju u Istarskoj županiji, na konferenciji za novinare u prostorima Srpskog kulturnog centra u Puli, uputili su javnu i nedvosmislenu podršku koalicijskoj listi predvođenoj Istarskim demokratskim saborom.

Time su ujedno apelirali na sve pripadnike srpske manjine da na parlamentarnim izborima ove nedjelje, 8. daju povjerenje koalicijskoj listi IDS-PGS-Lista za Rijeku, rekavši da očekuju veliku izlaznost srpskih birača kojih je u Istri u registru upisano 9.000.

Na ovu su se odluku, kako je rečeno, odlučili nakon jednoglasne potpore unutar brojnih institucija koje na razini Istre okupljaju pripadnike srpskog naroda, a svoju su podršku formalizirali i potpisivanjem Sporazuma o podršci i suradnji na izborima za hrvatski Sabor.

Predsjednik Vijeća Srba Istarske županije Milan Rašula istaknuo je da su na skupštini Koordinacije dali punu podršku programu "pravo na svoje" da se odlučno, nedvosmisleno i principijelno provede decentralizacija u svim bitnim segmentima funkcioniranja javnog života, dodajući da je koordinacija i na prošlim lokalnim izborima kao i na onima za Europski parlament, također podržala IDS-ove kandidate.

Rašula je naglasio da se zalažu za politiku koju godinama propagira IDS, dodajući kako dva milijuna eura iz državnog  proračuna odlazi Srpskom narodnom vijeću, a da se od tog novca u Istru "spustilo" nula kuna. "IDS nas je uvijek ozbiljno shvaćao, a iako je Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina da ne kažem ,mrtvo slovo na papiru'  slobodno možemo reći da se u Istri taj zakon i pravo manjina poštuju", istaknuo je predsjednik Koordinacije Radomir Janković, apeliravši na birače da glasaju za tu stranku jer se, tvrdi istinski bore za Istru. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter