KONZULTACIJE HSU i IDS nisu nikome dali potpise za mandatara i ostaju u oporbi

Boris Miletić (D. ŠTIFANIĆ)
Boris Miletić (D. ŠTIFANIĆ)

Predsjednici HSU-a i IDS-a Silvano Hrelja i Boris Miletić rekli su u utorak na Pantovčaku da nikome nisu dali svoju potporu za mandatara te da ostaju u oporbi.

"HSU nije nikome dao potpis potpore. Imamo odluku Predsjedništva HSU-a da ostajemo u oporbi i da konstituiramo saborski Klub zastupnika s HNS-om", kazao je Hrelja nakon konzultacija kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Istaknuo je kako je osobno predsjednici izrazio želju da zemlja dobije stabilnu vladu te da buduća vlada napravi iskorake, posebno prema umirovljenicima koji "nemaju vremena čekati".

"U slučaju da vlada želi riješiti bilo kakav umirovljenički problem, HSU je raspoložen za suradnju i bez ikakvih kalkulacija. Bez obzira što smo u parlamentu oporba, spremni smo surađivati na rješavanju pojedinih projekata i prihvatiti neku vrstu projektne suradnje, jer umirovljenici nemaju vremena čekati da neka druga opcija dođe na vlast", poručio je.

Na novinarsko pitanje je li predsjednik SDP-a Zoran Milanović trebao probati sastaviti vladu, odgovorio je kako smatra da je Milanović, nakon niza loših poteza, napravio sjajan potez time što je odustao od sastavljanja vlade. "Sad bi se vrtila kakofonija oko skidanja njegove vlade i to bi bila prva tema od lidera Mosta, koji je to najavljivao. To bi bilo samo gubljenje vremena za građane", kazao je Hrelja.

I čelnik IDS-a Miletić izjavio je kako zastupnici njegove stranke nikome nisu dali potpis potpore, najavivši da će IDS u Saboru imati samostalan klub zastupnika. I on smatra kako je sada prijeko potrebno što prije formirati vladu, koja sada ne funkcionira.

Naglasio je da će IDS i dalje štititi prava manjina te se zalagati za decentralizaciju zemlje, razvoj turizma i poljoprivrede te regionalni razvoj. Na tim područjima, dodao je, IDS će dati svoj obol kroz prijedloge zakona i konkretne projekte. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter