Kontrolor ZET-a pretukao putnika koji se švercao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vožnja bez karte najskuplja je vožnja - piše na vratima svakog malo bolje opremljenog autobusa ili tramvaja. Usprkos toj prepoznatljivoj poruci, pa i glasu koji vas već s ulaza pozdravlja upozorenjem da "kupite kartu", mnogi se putnici i dalje švercaju. Neki prolaze bolje pa ih ne uhvate, a neki puno gore. Najgore je prošao putnik u Zagrebu koji je, po priči jedne očevitkinje, dobio batine od kontrolora u tramvaju.

"On je izašao za njim i on je njega uzeo za ovratnik i udarao ga šakom deset puta. Čovjek se pokrio, a ljudi su samo stajali i gledali", rekla nam je očevitkinja.

Putnik je kontroloru, dodaje, dobacio nekoliko ružnih riječi, no od udaraca se nije branio. Sve se to događalo jutros na stanici na Srednjacima u tramvaju broj 17 u smjeru Prečkog.

U ZET-u su s tim upoznati, kaže glasnogovornik Tomislav Jurić, no tek kad utvrde što se točno dogodilo poduzet će potrebne mjere.

"Izuzimamo snimke videonadzora pa ćemo nakon pregleda i dobivenog izvješća našeg kontrolora i ekipe s terena moći konkretno odgovoriti i znati više o eventualnom događaju. Nakon što budemo raspolagali tim podacima, poduzet ćemo primjerene mjere", istaknuo je Jurić. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter