Kontrole i kazne smanjile broj prekršaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na podrucju Lucke kapetanije Pula  (od Savudrije do uvale Brestova), jucler je od 10 do 14 sati održana akcija kontrole plovidbe pod nazivom „Sigurno more III“; javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Cilj akcije je zaštita kupaca od nesavjesnih voditelja brodica, glisera i jet – skia, koji se približavaju obali na udaljenost manju od dozvoljene i time ugrožavaju kupace, te represivno djelovanje prema prekršiteljima.

U akciji je sudjelovalo 7 plovila Lucke kapetanije. Tijekom akcije je angažirano 10 djelatnika Lucke kapetanije i 5 djelatnika PU Istarske. Prekontrolirana su 22 domaca plovila i 36 stranih. Pokrenuto je 7 prekršajnih postupaka, i to 4 protiv domacih i 3 protiv stranih osoba. Okoncana su 4 prekršajna postupka protiv domacih osoba. Trenutno su neokoncana 3 prekršajna postupka protiv stranih osoba.

Represivno djelovanje prema pociniteljima prekršaja urodilo je plodom, jer je vidljiv pad broja prekršitelja u odnosu na prethodne dvije akcije, stoji8 u priopcenju Ministarstva.

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter