Kontrola parkiranja oko Arene

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

S ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te postizanja bolje protočnosti prometnica, Grad Pula započinje sustavnu kontrolu ulica u užem gradskom prstenu.

Naime, nepropisnim parkiranjem automobila na javnim površinama, a posebno na nogostupima, zelenim površinama i ulazima u objekte, vozači, osim što krše Zakon o sigurnosti prometa na cestama, onemogućavaju normalan pristup interventnih vozila prilikom dolaska na mjesto nezgode i pristup najugroženijih skupina pješaka, poput osoba s invaliditetom ili roditelja s malom djecom.

Stoga će pripadnici prometnog redarstva započeti s provođenjem redovite kontrole svih prometnica u užem centru grada te će na svako nepropisno parkirano vozilo najprije postaviti upozorenje koje ne podliježe novčanoj kazni, da bi vlasnike vozila upoznali s počinjenim prekršajem, a potom i po potrebi, prekršaj sankcionirati prema zakonu.

Akcija će se najprije provoditi na području mjesnog odbora Arena, a u prvoj fazi obuhvatit će one ulice u kojima nakon završetka radova na prekopima, predstoji obnova postojeće prometne signalizacije i to u dijelu Ulice Croazia od Varaždinske do Poljane sv. Martina, dio Varaždinske od Ulice Croazia do Tesline ulice te dio Tesline od Poljane sv. Martina do Stiglicheve ulice. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter