Kontrabas za kraj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pozornici pulske Zajednice Talijana sinoc je održan završni koncert polaznika kreativnog i edukativnog laboratorija klase kontrabasa prof. Claudija Gasparonija koji se u prostorima Circola odvijao u sklopu ovogodišnjeg ciklusa Glazbene radionice Arena International. Bila je to ujedno i posljednja produkcija ove manifestacije, a uz koncertni program i dodjelu diploma kontrabasistima, s osmom su se edicijom radionica oprostili Tatiana Šverko Fioranti, umjetnicka voditeljica Arena Internationala i Claudia Milotti, predsjednica skupštine pulske Zajednice Talijana.

Petero je mladih glazbenika publici predstavilo dio novousvojenog znanja, a izboru iz literature za kontrabas pristupila je i pijanistica Šverko Fioranti. Alessandro Toneguzzo otvorio je koncertnu vecer C. Saint- Saensovom "Elephant" iz "Le Carneval des Animaux- Grande Fantasie Zoologique", a isti je naslov za svoj poklon publici odabrao Giovanni A. Scarabei. Trostavacnu je "Sonatu" Giovannina (Allegro, Adagio, Aria) svirao Tommaso Bagnati, a ciklicne su kompozicije donijeli i Marco Salvatici (A. Capuzzi: "Concerto; Allegro moderato, Andante cantabile)" te Mattia Corso koji je zakljucio koncert D. Dragonettijevim "Concerto in Sol magg. (Allegro moderato, Andante, Allegro giusto)".

Srdacnim aplauzom ispracen je njihov trud, no i ovoljetno izdanje glazbenih radionica Arena International koje je ostvareno uz potporu Istarske županije, Grada Pule te pulske Turisticke zajednice.


Podijeli: Facebook Twiter