Kontejneri za organski otpad u starom gradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonacelnik Boris Miletic na mjesecnoj konferenciji za novinare predstavio je, medu ostalim odlukama donesenim u proteklih mjesec dana, nov nacin odlaganja organskog otpada iz ugostiteljskih objekata na podrucju Mjesnog odbora Stari grad.

Otpad iz kuhinja ugostiteljskih objekata tako se treba odlagati u posebne kontejnere da se starogradskom jezgrom uslijed velikih vrucina ne bi širio smrad.

No, visoke temperature ocito su krivac što kontejneri ovih dana smrde više nego obicno. S obzirom na to da svakodnevno u Glasu Istre primamo pozive u kojima se gradani žale na kontejnere koji "nesnosno smrde" - u nedjelju su to bili oni kod bolnice, pa kod taksi stanice - upucujemo citatelje da se s takvim informacijama jave u gradsko komunalno poduzece Herculaneu. Naime, iako se kontejneri po planu peru jednom mjesecno, njihovi djelatnici, ukoliko je to potrebno, reagiraju i po dojavama gradana. Broj odjela Cistoce je 638-416. A da bi se smrad smanjio, uputno je smece bacati u zatvorenim vrecicama.


Podijeli: Facebook Twiter